4 personen
Benodigdheden
60 g gemengde noten (gezouten)
500 g aardappels
1 rookworst
1 (gedroogd) Spaans pepertje
vloeibare magarine
1 pak Top’s Vers panklare gesneden hutspot (500 g)
1 el afgestreken kerriepoeder
1 dl kippenbouillon (van tablet)
zout
2 el paneermeel
Bereiding
Hak de noten fijn.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Snijd de rookwordt in plakjes.
Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukjes.
Verhit 2 reepjes vloeibare margarine in een pan.
Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de hutspotgroenten met de kerrie en Spaanse peper ca 5 min op laag vuur tot de uiten lichtbruin en zacht zijn.
Voeg de bouillon toe en laat alles afgedekt ca 20 min zachtjes stoven.
Kook intussen de aardappels gaar in water en zout.
Verhit de oven voor op 250C (heteluchtoven 230C).
Giet de aardappels af en stamp ze met de hutspotgroenten en bouillon tot een smeuige stamppot.
Vet een ovenschaal in en schep hier de helft van de hutspot in.
Verdeel de plakjes rookworst erover en bedek met de rest van de hutspot.
Meng de noten met het paneermeel en bestrooi de schotel hiermee.
Besprenkel met vloeibare magarine en laat het korstje in ca 10 min in de oven goudbruin worden.
Bron: internet