Archive for 24 augustus 2010

Macaroni and cheese

4 personen

Benodigdheden

350 g meergranenmacaroni
25 g boter
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 prei, in ringen
1 dikke plak schouderham (155 g), in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
150 g Goudse kaas belegen 48+, geraspt
ovenschaal (25 cm doorsnee)

Bereiding

Kook de macaroni.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 4 min.
Voeg de knoflook, de prei, de ham en de tomatenblokjes toe en bak 2 min mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200C.
Giet de pasta af en meng met het prei-ham-mengsel en de helft van de kaas.
Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
Zet 15-20 min in het midden van de oven en bak tot de kaas helemaal gesmolten is.
Je kunt de macaroni and cheese 1 dag van tevoren maken en de dag zelf 15-20 min opwermen in een voorverwarmde oven van 200C.

Bron: Allerhande

Romige spinazielasagne

4 personen

Benodigdheden

3 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl gedroogde oregano
500 g rundergehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 pak lasagnevellen (250 g)
1 pak gesneden bladspinazie deelblokjes (140 g, diepvries), ontdooid
1 bakje mascarpone (250 g)
100 g Pecorino (kaas), geraspt
ovenschaal

Bereiding

Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui 4 min.
Voeg de knoflook, de oregano en het gehakt toe.
Bak het gehakt rul en bruin.
Voeg de tomaten toe, kook 5 min.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200C.
Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal.
Bedek met lasagnevellen en 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone.
Bestrooi met peper en zout.
Bedek met lasagnevellen en 1/3 van de gehaktsaus.
Ga zo door tot alle ingredienten op zijn.
Eindig met spinazie en mascarpone.
Bestrooi met de Pecorini.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven.
Verwijder na 20 min de folie en bak de lasagne nog 10 min.

Bron: Allerhande