4 personen
Benodigdheden
1 sinaasappel, schoongeboend
3 el olijfolie
700 g rib/runderlappen, in 4 stukken
1 ui, in grove stukken
2 stengels bleekselderij, in stukken
2 winterpenen, in reepjes
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
1/2 bakje platte peterselie (a 15 g), fijngesneden
2 tenen knoflook, gesnipperd
Bereiding
Rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
Verhit de olie in een braadpan.
Bestrooi de runderlappen met zout en (versgemalen) peper.
Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin aan.
Schep de ui, de bleekselderij en de winterpeen bij het vlees in de pan en bak de groenten al omscheppend nog 2-3 min mee.
Schenk het sinaasappelsap en de tomatenblokjes erbij.
Breng het langzaam aan de kook en stoof het vlees in 2 uur tot 2,5 uur met de deksel op de pan zacht en gaar.
Schep de sinaasappelrasp, de peterselie en de knoflook door elkaar (dit mengsel heet gremoulata).
Breng het stoofvlees op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Serveer met de gremoulata naar smaak.
Lekker met tagliatelle of met brood om in de saus te dopen.
Bron: Allerhande