Archive for 15 september 2024

Bananenbrood

10 plakken

Benodigdheden
5 dadels (pitloos) (ik gebruik een hele zak dadels)
3 rijpe bananen (ik gebruik 4 bananen)
3 eieren
1 tl vanille-extract
3 tl bakpoeder
snuf zout
100 gr volkoren tarwemeel
50 gr havermoutmeel
2 el amandelschaafsel (liet ik weg)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wel de dadels even in warm water, zodat ze lekker zacht zijn en straks makkelijk mixen door het beslag van het bananenbrood.
Prak 2 bananen fijn met een vork.
Snij de dadels fijn en meng deze in een ruime kom door de geprakte bananen en de eieren.
Voeg dan de vanille-extract, bakpoeder en een flinke snuf zout toe.
Meng dit er door en tot slot voeg je beetje bij beetje het volkoren tarwemeel en het havermoutmeel erbij, terwijl je constant alles goed door elkaar blijft mengen tot een egale massa (dit kan gewoon met een vork of lepel in een ruime kom).
Vet de cakevorm in en schenk hierin het mengsel.
Strooi het amandelschaafsel erover heen.
Snij de laatste banaan horizontaal door de midden en leg deze bovenop de cake.
Zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 55 min.
Controleer daarna of het bananenbrood gaar is door er met een sateprikker in te prikken en als deze er schoon uitkomt dan is hij gaar.
Even laten afkoelen en jouw bananenbrood is klaar.

Bron: Eefkooktzo.nl

Minestronesoep

8 personen

Benodigdheden
200 gr pastaschelpjes
2 uien
4 tenen knoflook
350 gr cannellini bonen (blik)
4 bouillonblokjes
2 liter water
2 blikjes tomatenpuree
300 gr wortel
2 courgettes
2 tl Italiaanse kruiden
200 gr bleekselderij
60 gr Parmezaanse kaas
een aantal takjes basilicum

Bereiding

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
Snijd de courgette in blokjes en snijd de wortel en bleekselderij in plakjes.
Snijd de tomaat in kleine stukjes.
Verhit een beetje olie in de pan en fruit hier de ui in aan.
Voeg nadat deze glazig zijn ook de knoflook toe.
Voeg na 2 min de tomatenpuree toe en fruit dit kort aan.
Voeg vervolgens de groenten er ook bij en bak kort mee.
Voeg vervolgens het water met de bouillonblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de groenten.
Breng het geheel aan de kook.
Voeg de pasta erbij en kook de pasta mee volgens de kooktijd op de verpakking.
Spoel de bonen af en voeg deze ook bij de soep als de pasta bijna gaar is.
Serveer de soep met een beetje Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

Bron: leukerecepten.nl

Snelle cinnamon rolls

Benodigdheden
1 blikje croissantdeeg
50 gr zachte boter
2 tl kaneel
50-60 gr lichtbruine basterdsuiker

glazuur
100 gr poedersuiker
1 tl vanille extract
2 el melk

Bereiding
Rol het croissantdeeg uit op je werkblad.
Knijp de naden dicht en druk ze goed aan.
Meng de kaneel door de zachte boter heen en smeer hier het croissantdeeg mee in.
Hierover verdeel je de suiker gelijkmatig.
Rol dan het croissantdeeg weer op.
Probeer de naad een beetje dicht te knijpen.
Met een scherp mes snijd je de rol deeg in 6 plakjes.
Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de snelle cinnamon rolls in 10-12 min op 200C.
Terwijl ze in de oven staan maak je het glazuur.
Roer poedersuiker, vanille extract en melk tot een dik glazuur.
Als de cinnamon rolls uit de oven komen serveer je ze gelijk met wat glazuur erover.

Bron: Laura’s bakery

Gepofte zoete aardappel

4 personen

Benodigdheden

4 grote zoete aardappelen
2 tomaten
0,5 rode ui
0,5 rode peper
1 teen knoflook
100 gr feta
handje peterselie
peper en zout
olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje.
Prik de zoete aardappel in met een vork en leg ze in een ovenschaal.
Besprenkel de aardappelen met olijfolie en laat de zoete aardappelen in ongeveer 3 kwartier gaar poffen in de oven.
De aardappel is gaar als deze zacht van binnen is.
Maak in de tussentijd de salsa.
Was de tomaten en snij deze in partjes.
Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in blokjes.
Hak het teentje knoflook fijn, snipper de rode ui, hak de peterselie fijn en voeg dit bij de tomaat.
Halveer het pepertje en verwijder de zaadjes.
Hak de peper fijn en roer dit door de tomaten.
Breng de salsa op smaak met wat zout en een scheutje olijfolie.
Verkruimel de feta over de salsa.
Breek de zoete aardappel voorzichtig open met een vork.
Verdeel de salsa over de holtes van de aardappel.
Serveer de gepofte zoete aardappel warm.

Bron: uitpaulineskeuken.nl

Kokos macronen

16 stuks

Benodigdheden
4 middelgrote eieren
200 gr suiker
200 gr kokos rasp

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175C.
Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom.
De eidooiers worden niet gebruikt.
Meng de suiker en kokos door de eiwitten.
Doe het mengsel in een steelpan en verhit al roerend 3 min op middelhoog vuur.
Het mengsel mag niet verkleuren.
Schep met 2 el 16 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zorg voor minimaal 3 cm afstand tussen de bergjes.
Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca 20 min goudbruin en gaar.

Bron: FB site ‘lekkere makkelijke recepten’