Malse kipfilet met een knapperig Parmezaankorstje uit de oven, in tomatensaus en onder een laag smeltende mozzarella
4 personen
Benodigdheden
345 g kipfilet
2 el bloem
1 ei
100 gr Parmezaanse kaas
paneermeel
olie
400 gr tomatenblokjes
350 gr tomatensaus (tomato frito)
1 bol mozzerella
aubergine
pasta (ik neem bij dit recept fuesili)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de kipfilet in grote stukken.
Doe in een bord bloem.
Klop in een ander diep bord het ei los.
Doe de bloem in een derde bord.
Bestrooi de kip met peper en zout en wentel achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.
Verhit olie in de koekenpan.
Bak de kip in 4 minuten goudbruin. Keer halverwege.
Meng de tomatensaus en de tomatenblokjes in een ovenschaal en leg de kip erop.
Snijd de mozzarella in plakken en leg ze op de kip.
Bak ongeveer 15 minuten in de oven.
Snijd de aubergine in blokjes en bak deze in de pan.
Kook pasta en serveer de pasta en de aubergine blokjes bij de chicken Parmigiana.
NB: ik maak altijd een dubbele portie. Dit is een ideale maaltijd om in te vriezen en op een ander moment weer te ontdooien en op te warmen.
Bron: allerhande, maar met een andere draai