Benodigdheden400 g speklapjes, in dunne reepjes
1 el vleeskruiden
1 el olie
zout en versgemalen peper
300 g mienestjes
2 a 4 el oestersaus of ketjap
400 g broccoli
BereidingVermeng de reepjes spek met de vleeskruiden en olie.
Breng twee pannen met ruim water en zout aan de kook.
Roerbak de spekreepjes in een wok in een paar minuten aan alle kanten bruin.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet af en spoel onder koud water af.
Voeg de oestersaus of ketjap aan de spekreepjes toe en schep de mie er door.
Laat nog een paar minuten doorwarmen.
Breng eventueel op smaak met peper.
Kook ondertussen de broccoli in het gezouten water in circa 2 min knapperig groen en giet ze af.
Serveer de mie met de broccoli.
Bron: Tijdschrift Emté