Archive for 10 oktober 2011

Roergebakken spekreepjes met broccoli en mie

Benodigdheden400 g speklapjes, in dunne reepjes
1 el vleeskruiden
1 el olie
zout en versgemalen peper
300 g mienestjes
2 a 4 el oestersaus of ketjap
400 g broccoli

BereidingVermeng de reepjes spek met de vleeskruiden en olie.
Breng twee pannen met ruim water en zout aan de kook.
Roerbak de spekreepjes in een wok in een paar minuten aan alle kanten bruin.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet af en spoel onder koud water af.
Voeg de oestersaus of ketjap aan de spekreepjes toe en schep de mie er door.
Laat nog een paar minuten doorwarmen.
Breng eventueel op smaak met peper.
Kook ondertussen de broccoli in het gezouten water in circa 2 min knapperig groen en giet ze af.
Serveer de mie met de broccoli.

Bron: Tijdschrift Emté

Zuidafrikaanse zuurkoolschotel

Benodigdhedenpakje zuurkool naturel
aardappels
zoete chilisaus
geitenkaas
melk
boter
1 uitje
gehakt
peper
zout
knoflook
geraspte kaas

BereidingFruit het uitje.
Doe er de knoflook bij en rul het gehakt er doorheen.
Als het gehakt gaar is, roerbak daar dan de zuurkool door.
Kook ondertussen de aardappels en maak daar met de melk en boter aardappelpuree van.
Doe 3/4e van de geitenkaas in kleine stukjes door de zuurkool.
Even mee roerbakken.
Voeg naar smaak chilisaus, peper en zout toe.
Doe dit in de ovenschaal met de aardappelpuree er over heen.
Daaroverheen komt de geraspte kaas.
Verdeel de rest van de geitenkaas in kleine stukjes over de geraspte kaas.
Zet het tot slot 20 min in de oven totdat er een goudbruin korstje op zit.

Bron: Wij Jonge ouders; lievelingsrecept van Marieke van Ginneke