Archive for 10 april 2023

Mango kwarktaart

8 personen

Benodigdheden
400 g mango (vers en in blokjes)
300 g halfvolle kwark
175 ml slagroom
100 g bastognekoeken
100 g suiker
40 g roomboter (ongezouten)
7 blaadjes gelatine
1 zakje vanillesuiker
2 el citroensap
1 tl vanilleextract

Bereiding
Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in met een beetje olie of boter.
Verkruimel de bastognekoeken.
Smelt roomboter en schep dit direct door de verkruimelde bastognekoeken.
Verdeel de kruimels bastogne met boter over de bodem en druk goed aan.
Wel de blaadjes gelatine in koud water.
Doe de blokjes mango, citroensap, suiker en het vanille extract in een steelpannetje.
Verwarm dit tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en pureer glad met een staafmixer.
Knijp de blaadjes gelatine uit en meng deze door het mango/suiker mengsel.
Hou ongeveer 75 g van het mango mengsel apart (voor de bovenkant).
Laat dit daarna even afkoelen tot het niet meer heet is, maar nog wel vloeibaar.
Klop ondertussen de slagroom goed stijf met het zakje vanillesuiker.
Meng de mangopuree door de kwark in een grote kom, schep de slagroom hier vervolgens voorzichtig door.
Stort dit mengsel op de bodem van bastognekoeken.
Verdeel het deel van de restant gepureerde mango met een lepeltje over de bovenkant en roer er met een satéprikker door, zodat je een mooi patroon krijgt.
Zet het geheel minimaal 3-4 uur of (bij voorkeur) een nacht in de koelkast om op te stijven.


Bron: Eefkooktzo.nl

Geitenkaastruffels

12 porties

Benodigdheden
100 g pistachenoten
1 citroen
1 takje rozemarijn
50 g zachte geitenkaas
1 teen knoflook
walnotenolie
zout en versgemalen peper

Benodigdheden
Pistachenootjes pellen en fijn hakken.
Over doen in een diep bord.
Citroen schoonboenen en helft van de schil eraf raspen.
Rozemarijnnaaldjes van takje rissen en heel fijn hakken.
Geitenkaas in kom doen.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Citroenrasp, rozemarijn, walnotenolie en zout en peper naar smaak erdoor mengen.
Kaas tot ca 12 balletjes rollen en door de pistachenootjes rollen tot ze rondom bedekt zijn.
Geitenkaastruffels op schaal leggen en minstens 1 uur in de koelkast laten opstijven.

Bron: Allerhande

Gevuld ei met avocado

Benodigdheden
4 eieren
8 g koriander + garnering
1/2 avocado
2,5 el mayonaise
1 el gebakken uitjes

1 spuitzakje met kartelmondje

Bereiding
Kook de eieren in 9 min hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Halveer de eieren in de lengte en haal er de dooier uit.
Houd een paar blaadjes koriander apart om te garneren en hak de rest fijn.
Prak het avocadovruchtvlees fijn.
Meng de dooiers met de mayonaise, fijngehakte koriander en avocado.
Schep de vulling in de spuitzak.
Spuit de vulling in de eieren.
Garneer met de uitjes en de blaadjes koriander.

Bron: Jumbo