Archive for 24 januari 2014

Chicken Parmigiana

4 personen

Benodigdheden
pasta
paneermeel
100 g Parmezaanse kaas geraspt
1 ei
2 el bloem
345 g kipfilethaasjes (NH: ik gebruik kipfilet)
5 el olijfolie
1 pakje tomatensaus (tomato frito, 350 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 bol mozzarella (125 g)
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bakje tijm (15 g), blaadjes gerist
aubergine, in plakken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Doe de paneermeel met de parmezaanse kaas in een diep bord.
Doe het ei in een ander diep bord en roer los met een vork.
Leg de bloem in een 3e bord.
Bestrooi de kip met peper en zout en haal achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.
Verhit 3 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak de kip in 4 min goudbruin, keer halverwege.
Meng de tomato frito en tomatenblokjes in de ovenschaal en leg de kip erop.
Snijd de mozarella in plakken en verdeel erover.
Bak de kip in ongeveer 15 min in de oven.
Kook de pasta gaar.
Gril de aubergine.

Bron: Allerhande

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

4 personen

Benodigdheden
500 g rundergehakt
40 g burrito seasoning mix
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik maiskorrels
1 blik chilibonen (400 g)
200 g geraspte milde kaas
150 g tortillachips naturel
1 zoete puntpaprika (in ringen)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Bak het gehakt in 6 min rul in een koekenpan zonder olie of boter.
Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en warm nog 2 min door.
Schep het mengsel in de ovenschaal.
Laat de maiskorrels uitlekkken en verdeel over het gehaktmengsel.
Verdeel de chilibonen over de laag mais.
Strooi de helft van de kaas over de chilibonen.
Bedek met de helft van de tortillachips.
Strooi de rest van de kaas erover.
Verdeeld de puntpaprika over de kaas.
Bak de ovenschotel in 20 min goudbruin in het midden van de oven.
Serveer de rest van de tortillachips erbij.
Lekker met creme fraiche.

Bron: blad Emte