4 personen
Benodigdheden
pasta
paneermeel
100 g Parmezaanse kaas geraspt
1 ei
2 el bloem
345 g kipfilethaasjes (NH: ik gebruik kipfilet)
5 el olijfolie
1 pakje tomatensaus (tomato frito, 350 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 bol mozzarella (125 g)
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bakje tijm (15 g), blaadjes gerist
aubergine, in plakken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Doe de paneermeel met de parmezaanse kaas in een diep bord.
Doe het ei in een ander diep bord en roer los met een vork.
Leg de bloem in een 3e bord.
Bestrooi de kip met peper en zout en haal achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.
Verhit 3 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak de kip in 4 min goudbruin, keer halverwege.
Meng de tomato frito en tomatenblokjes in de ovenschaal en leg de kip erop.
Snijd de mozarella in plakken en verdeel erover.
Bak de kip in ongeveer 15 min in de oven.
Kook de pasta gaar.
Gril de aubergine.
Bron: Allerhande