4 personen
Benodigdheden
500 gr kipkluifjes
1 el zonnebloemolie
1 bakje boemboe ajam paniki (Conimex)
2 el ketjap manis
2 el suiker
300 gr witte rijst
600 gr sperziebonen
4 el seroendeng (Conimex)
Bereiding
Spoel de kipkluifjes af en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit olie in een wok en fruit de boemboe 2 min.
Draai het vuur hoog, voeg de kip toe en roerbak 3 min.
Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
Voeg de ketjap, suiker en 2 el water toe en roerbak nog 2 min.
Draai het vuur laag en laat nog 10 min sudderen.
Roer regelmatig.
Kook de rijst.
Kook de sperziebonen in 8 min beetgaar.
Giet af.
Verdeel de boontjes, kip en rijst over 4 borden en bestrooi met seroendeng.
Bron: Allerhande