Archive for 22 november 2023

Nasi

4 personen

Benodigdheden
300 gr rijst
1 uitje
1 teen knoflook
2 paprika’s
200 gr fijngesneden prei
scheut ketjap
250 gr champignons
1 tl sambal
snuf komijn
snuf djahe (gemberwortel)
snuf kurkuma
peper en zout
4 eieren
kroepoek

Bereiding
Kook de rijst gaar en laat deze helemaal afkoelen, het liefs in de koelkast.
Gebruik je warme rijst, dan gaat deze plakken.
Snipper de ui en knoflook en bak deze in een wokpan aan in een beetje olie.
Voeg de kruiden toe en de sambal (naar smaak) en een scheut ketjap.
Laat dit mengsel 1 min bakken.
Voeg de paprika in blokjes toe en bak een paar minuten tot ze iets zacht beginnen te worden.
Schep dan de champignons in plakjes er door en laat iets slinken.
Voeg als laatste de prei toe en bak kort mee.
Schep de koude rijst beetje bij beetje door de groente.
Proef of de nasi goreng goed op smaak is en voeg eventueel een beetje ketjap of sambal toe.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de eieren, bijvoorbeeld een spiegelei of een omelet.
Serveer de nasi goreng met een gebakken ei en wat kroepoek.

Eventueel lekker met kipsate.

Bron: Leukerecepten.nl