6 porties
Benodigdheden
1 pak couscous, 400 gr
1 komkommer
1 rode paprika
10-15 cherrytomaatjes
3 bosuitjes
1 Spaanse rode peper
Olijfolie Extra Vierge
1 of 2 teentjes knoflook
snufje zout & peper
2 handjes rozijnen
1 bosje verse munt
1 bosje verse koriander
Bereiding
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze daarna afkoelen.
Snijd de komkommer, paprika, cherrytomaatjes in kleine blokjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Doe een ruime hoeveelheid olijfolie (ongeveer 10 el) in een schaaltje en pers hier 1 of 2 teentjes knoflook boven.
Snijd het Spaanse pepertje heel fijn en voeg dit samen met een snufje zout en peper toe aan het schaaltje olijfolie.
Roer de olijfolie door de afgekoelde couscous en voeg ook de stukjes komkommer, paprika, tomaat en bosui toe.
Meng nu ook de rozijntjes erdoor heen.
Knip met een keukenschaar als laatste de verse munt en koriander fijn en voeg dit ook toe aan de couscous salade. Goed mengen.
Bewaar de couscous in de koelkast tot dat je hem gaat serveren.
Bron: Culiwe.nl
Archive for 22 juni 2021
Koolsalade met appel
4 personen
Benodigdheden
200 g witte kool
75 g peen julienne
paar takjes peterselie
1 appel
handje walnoten
Voor de dressing:
1 el azijn
snuf peper en zout
2 el citroensap
snufje kerriepoeder
eetlepel suiker
125 ml zure room
1 tl mosterd
1 el mayonaise
Bereiding
Meng de ingredienten voor de dressing door elkaar.
Doe de kool en peen julienne in een kom en schep door elkaar.
Snijd de appel in kleine blokjes en hak de walnoten grof.
Meng door de kool en peen.
Voeg de dressing toe aan de koolsalade.
Schep goed door elkaar.
Hak de peterselie fijn en meng op het laatst door de salade.
Bron: leukerecepten.nl
Pastasalade gerookte kip met avocado
4 personen
Benodigdheden
200 gr fusili
1 komkommer, gesneden in plakje en de plakjes in kwartjes
400 g cherrytomaten, gehalveerd
avocado, in stukjes gesneden
paprika, in stukjes
bosui, in stukjes gesneden
gerookte kipfilet, in stukjes (of kant en klare reepjes)
Bereiding
Kook de pasta en laat afkoelen onder koud stromend water.
Voeg de ingredienten toe aan de pasta en schep om.
Bron: eigen recept