Lunchgerecht: 4 personen
Hoofdgerecht: 2 personen
Benodigdheden
50 g boter
300 g boerensoepgroenten, vers gesneden
6 eieren
100 ml melk
zout en versgemalen peper
2 el gehakte peterselie (vers of diepvries)
150 g gekookte hamreepjes
1 tl paprikapoeder
50 g geraspte belegen kaas
Bereiding
Verhit de helft van de boter en roerbak hierin de soepgroenten 4 min.
Klop de eieren schuimig met de melk en voeg zout, peper en 1 el peterselie toe.
Verwarm de rest van de boter in een grote koekenpan en giet het eimengsel erin.
Bak een goudgele omelet waarvan het eimengsel net gestold is.
Keer de omelet niet om.
Schep de hamreepjes en paprikapoeder door de groente.
Verdeel het mengsel over één helft van de omelet en sla de andere helft erover heen.
Strooi de rest van de peterselie en de kaas erover en laat de omelet op een bord glijden.
Bron: Jumbo