Archive for 30 november 2011

Spaghetti met koolvis en pestoroom

4 personen

Benodigdheden
400 g koolvisfilet, ontdooit, in blokken of repen
zout en versgemalen peper
500 g broccoli, in kleine roosjes
400 g spaghetti
1 rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes
4 el olijfolie
3-5 el groene pesto
200 ml creme fraiche

Bereiding
Dep de vis droog en bestrooi hem met zout en peper.
Kook de broccoliroosjes 4 min en giet ze af.
Kook de spaghetti en giet deze af.
Bak de koolvis en paprikablokjes in 2 el olijfolie lichtbruin.
Meng de rest van de olijfolie met pesto (naar smaak) en creme fraiche.
Schep dit mengsel samen met de broccoli, vis en paprika door de spaghetti.
Voeg peper naar smaak toe.

Tips:
Vervang koolvis oor tilapia of pangasius.
Neem in plaats van creme fraiche roomkaas naturel.

Bron: Allerhande

Fruitige zuurkool met abrikoos

4 personen

Benodigdheden
1 kilo kruimige aardappelen, geschild
1 zakje kruidenzuurkool, uitgelekt (500 g)
75 g gedroogde abrikozen, in reepjes
2 el olijfolie
2 grote (witte) uien, in ringen
1 el ketjap manis
1 el tomantenpuree
150 gr geraspte extra belegen kaas
20 g boter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Kook de aardappelen in water met zou in ca 20 min gaar.
Vermeng de kruidenzuurkool met de abrikozenreepjes.
Kook het zuurkoolmengsel in een laagje water ca 15 min en laat het uitlekken in een vergiet.
Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de uienringen zachtjes 5 min.
Schep de ketjap en tomatenpuree erdoor en bak ze gaar in nogmaals ca 5 min.
Giet de aardappelen af boven een kom en stamp ze met zo veel van het kookvocht als nodig tot grove puree.
Schep er de geraspte kaas door.
Maak laagjes in de schaal van de puree, de uien en besluit met de zuurkool.
Leg er wat klontjes boter op.
Bak de schotel nog 10 min in het midden van de oven.

Bron: Jumbo