Macaroni and cheese

4 personen

Benodigdheden

350 g meergranenmacaroni
25 g boter
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 prei, in ringen
1 dikke plak schouderham (155 g), in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
150 g Goudse kaas belegen 48+, geraspt
ovenschaal (25 cm doorsnee)

Bereiding

Kook de macaroni.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 4 min.
Voeg de knoflook, de prei, de ham en de tomatenblokjes toe en bak 2 min mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200C.
Giet de pasta af en meng met het prei-ham-mengsel en de helft van de kaas.
Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
Zet 15-20 min in het midden van de oven en bak tot de kaas helemaal gesmolten is.
Je kunt de macaroni and cheese 1 dag van tevoren maken en de dag zelf 15-20 min opwermen in een voorverwarmde oven van 200C.

Bron: Allerhande

One comment

  1. betty voogt says:

    ha neeltje,
    even een beetje aangepast voor ons twee, met een beetje sla,
    is erg lekker !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *