Archive for 24 april 2021

Orzo salade carprese

2 personen

Orzo, ook wel Rioni genaamd, is een tussenvorm van rijst en pasta, te vinden in het rijstschap in de supermarkt)

Benodigdheden
150 g orzo
20 cherrytomaatjes
3 zongedroogde tomaten
1 bosui
1 zakje mini mozzarella bolletjes
4 plakken parmaham
2 el groene pesto
handje pijnboompitten
1 tl basilicum / verse basilicum
snufje peper

Bereiding
Begin met het koken van de orzo.
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie totdat ze mooi bruin gekleurd zijn.
Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren en de zongedroogde tomaten, bosui en parmaham in stukjes.
Giet het vocht van de mozzarella af en laat de bolletjes uitlekken.
Als de orzo klaar is meng je alle ingrediƫnten in een grote schaal en breng je de salade op smaak met kruiden en een snufje peper.

Bron: Lekkerensimpel.com

Couscous met knoflook garnalen

2 personen

Benodigdheden

250 g diepvries garnalen (ontdooid)
125 g cherrytomaten
125 g couscous
125 ml water
3 tenen knoflook
1 ui
1/2 blokje kippenbouillon
2 el platte peterselie (fijngesneden)
1 1/2 tl munt (fijngesneden)
1 el bieslook (fijngesneden)
1 tl citroensap
boter en olijfolie
peper en zout

Bereiding

Snipper een uitje en snijd de knoflook fijn.
Was de cherrytomaten en snijd deze in partjes.
Houd dit even apart.
Breng 125 ml water aan de kook (in een waterkoker).
Verkruimel een half kippenbouillonblokje in een ruime schaal, doe hierbij de couscous, 1 tl olijfolie en 1 tl citroensap.
Giet het gekookte water erover, schep om met een vork en dek het vervolgens goed af.
Verhit 1 el boter en 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het uitje en de fijngesneden teentjes knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg dan de garnalen toe en bak deze in enkele minuten gaar.
Zodra de garnalen gaar zijn roer je door de gewelde couscous met een vork en doe je deze in een ruime kom/ovenschaal (net wat je handig vindt).
Meng hierdoor de fijngesneden bieslook, munt en peterselie samen met 1 tl olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep dan de cherrytomaten er door samen met de garnalen.
Verdeel het over twee borden en garneer eventueel met een blaadje munt.

Bron: Eef kookt zo