1 portie
Benodigdheden
30 g couscous
1 tomaat
75 g courgette
1/2 el olie
1 kleine sjalot, gesnipperd
1 el geraspte jonge kaas
1 eenpersoons ovenschaaltje
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Doe de couscous in een kom en schenk er zoveel kokend water op dat de couscous net onder staat.
Laat de couscous ca 10 min wellen.
Kruis de tomaat bovenop in en dompel de tomaat ca 1 min onder in een kom met kokend water.
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Was de courgette en snijd deze in piepkleine blokjes.
Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 1 min.
Voeg de courgette en tomaat toe en bak ze ca 5 min zachtjes mee tot ze gaar en zacht zijn.
Meng de groenten door de couscous en schep het hapje in een ovenvast schaaltje.
Strooi er de kaas over en zet het hapje ca 5 min in de oven tot de kaas is gesmolten.
Test de warmte van het hapje voordat je het aan je kind geeft.
Bron: Opperdepop