Benodigdheden
2 eieren
40 gram suiker
1 el honing
1/2 tl vanille extract
90 gr bloem
1 tl bakpoeder
10 ml water
Bereiding
Meng de eieren, suiker, honing en vanille extract met in spatel in een beslagkom.
Voeg gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng weer met de spatel.
Voeg het water toe en meng met de spatel.
Dek de beslagkom 10 min af met afdekfolie.
Doe een paar lepels beslag in de pan, zoveel als er pancakes in passen.
Keer ze om en bak de andere kant.
Ga door tot het beslag op is.
Bron: youtube
Archive for 10 december 2023
Oosterse kipsate spiesjes
20 spiesjes
Benodigdheden
750 gr kippendij filet
1 rode peper
3 teentjes knoflook
1 limoen
2 tl komijn
1 tl nootmuskaat
1 tl kurkuma
100 ml olijfolie
50 ml ketjap
2 tl sambal badjak
Bereiding
Snij de kippendij filet in blokjes van 2 x 2 cm.
Doe ze in de mengkom.
Snij de rode peper fijn.
Maak de knoflook schoon.
Schenk hier de olijfolie en ketjap bij en pers het sap van de limoen uit boven de schaal.
Voeg de rode peper toe aan de schaal met kippendij filet en pers de knoflook erbij uit.
Doe de komijn, nootmuskaat, kurkuma en sambal bij de kip en zet de schaal zeker 30 min weg.
Week de sateprikkers in een blas met water. Dit voorkomt dat de stokjes aanbakken.
Rijg per sateprikker 3 blokjes kip.
Gooi de marinade nog niet weg!
Verwarm de grillpan op het vuur en leg de spiesjes met Oosterse kipsate in de pan.
Bak rondom bruin.
Gebruik een kwastje om de Oosterse kipspiesjes tussentijds nog een keer met de marinade in te smeren.
Hier wordt het vlees heerlijk zacht en prachtig bruin van.
Bak de kip in ongeveer 5 min gaar.
Lekker met (zelfgemaakte) satesaus.
Bron: mindyourfeed.nl
Caprese spiesjes
15 hapjes
Benodigdheden
15 kleine bolletjes mozzerella
15 cherry tomaatjes
15 blaadjes basilicum
basilicum- of pesto- vinaigrette
peper en zout
Bereiding
Halveer de cherrytomaatjes.
Prik een half tomaatje aan een stokje.
Rijg hier een blaadje basilicum op, gevolgd door een bolletje mozzarella.
Sluit af met een half tomaatje.
Bestrooi de spiesjes met peper, zout en vinaigrette.
Brendakookt.nl
Blondies met speculoos
15 personen
Benodigdheden
125g speculoos koekjes
250g speculoos pasta
150 gr roomboter
100 g lichte basterdsuiker
2 eieren
100 gr witte chocolade
1 mespuntje zout
150 gr zelfrijzend bakmeel
bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 170C.
Bekleed de brownievorm met bakpapier.
Smelt de boter en laat even afkoelen tot kamertemperatuur.
Klopt met de mixer de suiker en de eieren dik en luchtig in ca 4 min.
Verkruimel de koekjes grof.
Hak de chocolade grof.
Roer de afgekoelde boter door het eimengsel.
Zeef het zout en het bakmeel er boven en spatel samen met 2/3 van de koekkruimels en de chocolade er door.
Verdeel over de brownievorm en strijk de bovenkant glad.
Laat in ca 25 min gaar worden in de oven.
Laat 2 uur afkoelen.
Bestrijk de bovenkant met de speculoospasta en bestrooi met de koekkruimels.
Bron: Jumbo