Spruitenstamppot met appel en spekjes
4 personen
Benodigdheden
1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
4 appels (bv Elstar of Jonagold) geschild en in stukken
1 zak spruiten (500 g)
2 el olie
250 g gerookte spekblokjes
150 ml melk
50 g boter
Bereiding
In pan met flinke bodem aardappels en appels samen in ca 20 min gaar koken.
Spruiten schoonmaken en halveren.
In wok olie verhitten en spek in 3-4 minĀ knapperig bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Spruiten in spekvet 5 min roerbakken.
Scheutje water toevoegen en spruiten in nog 5 min gaar laten worden.
Spek erdoor scheppen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
Melk zachtjes verwarmen.
Aaardappels en appels afgieten en met warme melk en boter tot puree stampen.
Spruiten erdoor mengen.
Stamppot op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen.
Lekker bij wild of stoofvlees.