4 personen
Benodigdheden
200 ml basamicoazijn
1 el suiker
500 g witte asperges
2 eieren
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
1 eten knoflook, geperst
6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
4 el amandelschaafsel
2 el platte peterselie, fijngesneden bakpapier
Bereiding
Kook de azijn met de suiker in ca 30 min op laag vuur in tot siroop.
Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden.
Kook ca 10 min in ruim water.
Giet af en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Klop de eieren luchtig en spatel de creme fraiche en knoflook erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Halveer 2 plakjes bladerdeeg en plak aan de overige plakjes tot rechthoeken.
Rek iets op in de lengte.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de asperges over de bladerdeegplakjes.
Rol de zijkanten ca 1 1/2 cm omhoog tot taartjes.
Verdeel het eimengsel erover.
Bak in ca 20 min in het midden van de oven goudbruin.
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder boter of olie.
Laat afkoelen.
Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met amandelen en peterselie.
Lekker met rucola.
Bron: Allerhande
Bron: Allerhande