1 grote kom
Benodigdheden
400 ml kokosmelk
4 el pindakaas
2 el ketjap manis
1,5 tl sambal
1 tl geraspte verse gember
Bereiding
Rasp de gember en doe deze samen met de andere ingrediƫnten in een steelpannetje op laag tot middelhoog vuur.
Kook de saus in tot je een mooie lobbige satesaus hebt.
Bron: Eefkooktzo.nl
Archive for 16 april 2025
Boterkoek
12 tot 16 personen
Benodigdheden
200 gr ongezouten roomboter
200 gr fijne kristalsuiker
8 gr vanillesuiker
250 gr bloem
1 ei (+ extra ei om in te smeren)
snut zout
Springvorm 24 cm
Bereiding
Mix de boter en beide soorten suiker in een kom tot een luchtig mengsel.
Voeg het ei en het snufje zout toe.
Als laatste voeg e de bloem toe, meng dit goed door het deeg heen.
Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem.
Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm.
Klopt het tweede ei los en klop er eventueel nog 2 tl melk door heen.
Bestrijk het deeg met dit mengsel en maak een motief in de koek met een vork.
Bak in 25-30 min goudbruin op 180C.
Laat de koek volledig afkoelen en snij in punten.
Bron: Laurasbakery.nl
Verse en snelle tomatensoep
4 personen
Benodigdheden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
750 gr romatomaten, in parten
750 ml water
1 groentebouillontablet
1 klein blikje tomatenpuree
eventueel: scheutje kookroom
2 el olijfolie
eventueel: verse basilicum
Bereiding
Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ong 3 min in de olijfolie.
Voeg de tomatenparten toe en bak deze 5 min mee.
Voeg het water en de bouillontablet toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog een paar minuten koken.
Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep een paar minuutjes doorkoken.
Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft.
Serveer de tomatensoep in 4 borden of kommen.
Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom.
Garneer de soep eventueel met verse basilicum.
Bron: Leukerecepten.nl