Archive for 27 januari 2021

Cakecadeautjes

12 stuks

Benodigdheden
1/2 Jumbo boerencake (NH: of bak zelf een lekkere verse cake!)
2 el aardbeienjam
botercreme
fondant, in verschillende kleuren
poedersuiker
aardbeiveters

Bereiding
Snijd de cake in 4 plakken van 2 cm dik en 2 plakken van 3 cm dik.
Snijd de plakken van 2 cm dik elk in 4 gelijke stukken.
Bestrijk de helft van de stukjes met de jam.
Leg de andere stukjes cake er bovenop.
Je hebt nu 8 kleine cakecadeautjes.
Snijd de plakken cake van 3 cm doormidden en halveer ze overdwars.
Strijk er weer jam op en leg de andere stukken er boven op.
Je hebt nu 4 grotere cakecadeautjes.
Smeer het cakecadeautje in met botercrème.
Maak het ‘pakpapier’ van de fondant, rol dat om het cadeautje heen (met insnijden en invouwen).
Steek met uitstekertjes kleine hartjes, bloemen e.d. uit het fondant en versier het cakecadeautje daarmee.
Maak er een strik omheen met een aardbeiveter.

Bron: Jumbo blad, maar wel aangepast naar eigen manier

Pasta met zalm en tomaat uit de oven

4 personen

Benodigdheden
1 ui
1 teen knoflook
2 rode paprika’s
2 el milde olijfolie
250 g cherrytomaten
1 bakje basilicum (15 g)
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
300 g fusilli
ong 310 g verse zalmfilet
150 g geraspte milde kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in en hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min.
Voeg de paprika toe en bak 4 min op middelhoog vuur.
Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en snijd de basiliumblaadjes fijn.
Voeg de tomatenblokjes samen met de tomaatjes en 2/3 van het basilicum toe.
Breng de saus aan de kook en laat 10 min stoven.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de zalm in stukken van ong 2 cm.
Giet de pasta af en meng samen met de rest van de kaas door de saus.
Schep de zalm erdoor en verdeel over de ovenschaal.
Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ong 15 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.

Bron: Allerhande

Citroen-yoghurtcake met yoghurtglazuur

4 personen

Benodigdheden
200g roomboter op kamertemperatuur
200g suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
1 bakje yoghurt Griekse Stijl (150 g)
200 g bloem
3 citroenen
150g poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 160C.
Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de suiker en vanillesuiker romig.
Klopt er een voor een de eieren door.
Klop er 100 g yoghurt door.
Zeef de bloem en spatel luchtig door het beslag.
Boen de citroenen schoon en raps de gele schil van de vruchten.
Pers de citroenen uit.
Bewaar 2 tl citroenrasp en schep de rest door het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in ong 1 uur goudbruin en gaar tot de satéprikker schoon uit de cake komt.
Prik de cake vervolgens in met de satéprikker en schenk in de citroensap over de cake.
Laat de cake 10 min in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat de cake helemaal .
Zet de cake op en schaal.
Roer van de rest van de yoghurt en de poedersuiker een dik galzuur: begin met 1 flinke el yoghurt en voeg wat extra yoghurt toe als het glazuur te dik is.
Schep het yoghurtglazuur over de cake en bestrooi met de achtergehouden citroenrasp.

Bron: Jumbo blad