4 personen
Benodigdheden
300 g basmatirijst
350 g kipfilet
2 uien
1 gele paprika
400 g thaise roerbakmix
70 g rode currypasta
400 ml kokosmelk
Bereiding
Kook de rijst.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Pel en snipper de ui.
Was de paprika en snijd in reepjes.
Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet rondom bruin.
Voeg de paprika, ui en roerbakmix toe en bak 2 min mee.
Voeg de currypasta en de kokosmelk toe.
Breng aan de kook en laat 6 min zachtjes doorkoken.
Verdeel de rijst over de borden.
Schep de curry op de rijst.
Bron: Allerhande
Tip: Lekker met loempia’s, zie daarvoor een ander recept op mijn site.
Archive for 26 oktober 2021
Loempia’s uit de airfryer
4 stuks
Benodigdheden
150 g worteljulienne
1 prei, in ringen
200 g tauge
100 g ham
1 ui
2 teentjes knoflook
1 cm gember (fijngehakt)
1 el sojasaus
2 tl sambal
1 tl vissaus
4 loempiavellen (uit de vriezer)
3 eieren
peper en zout
olijfolie
Bereiding
Kluts de eitjes en voeg peper en zout toe.
Bak dit in een koekenpan in wat olijfolie tot een omelet en snijd vervolgens in kleine stukjes.
Doe de ui, knoflook, wortel, prei en tauge in een koekenpan en bak aan in wat olijfolie.
Voeg de sojasaus, vissaus, gember en sambal toe en roer door elkaar.
Verdeel de vulling over het midden van de loempia en bestrijk de randen met eigeel.
Vouw de buitenkant naar binnen en vouw ze vervolgens om tot een loempia.
Plak de randjes vast met wat eigeel.
Bak de loempia’s in 8-10 min goudbruin in de airfryer op 180 graden.
De loempiavellen blijven een beetje licht van kleur. Je zou eventueel ook filodeeg kunnen gebruiken, dat kleurt iets meer goudbruin.
Bron: Uit Paulines keuken
Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker
4 personen
Benodigdheden
1 kilo kruimige aardappelen
1 rode ui
1 friszoete appel (bv elstar)
250 g spekreepjes
2 tl kaneel
2 el bruine suiker
520g zuurkool naturel
100 g ongebrande walnoten
15 g ongezouten roomboter
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min gaar.
Giet af, maar vang een kopje koopvocht op.
Snipper ondertussen de rode ui.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 min uit.
Voeg de ui toe en fruit 3 min.
Roer regelmatig.
Voeg de appel, kaneel en bruine suiker toe en bak 2-3 min tot goudbruin.
Verwarm de zuurkool in een pannetje.
Spoel de zuurkool niet af.
Verhit een tweede koekenpan zonder boter of olie en rooster de walnoten 3 min.
Hak grof.
Stamp de aardappelen met met de roomboter fijn met de pureestamper.
Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken.
Meng de zuurkool, gekaramelliseerde appel en het spek erdoor.
serveer met de geroosterde walnoten.
Bron: Allerhande
Aardappel witloftaart
4 personen
Benodigdheden
2 uien
600 g witlof
1 el roomboter
50 g ongebrande walnoten
1 ei
800 g verse aardappelpuree
3 plakken achterham
300 g jong belegen geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de uien.
Snijd een klein stukje van de onderkant van de stronken witlof.
Kook het witlof 10 min.
Laat de stronken uitlekken en halveer ze.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui 5 min.
Hak de noten grof.
Klop het ei los met een vorm en roer het door de aardappelpuree.
Schep de puree in de bakvorm.
Leg de gehalveerde witlofstronkjes met de punten naar het midden op de puree.
Verdeel de ham er over.
Verdeel de ui, walnoten en kaas erover.
Bak ca 25 min in de oven.
Snijd de aardappel-witloftaart in punten en serveer.
Tip: gebruik komijnekaas in plaats van jong belegen voor een extra kruidige smaak.
Bron: Allerhande