Archive for 29 juni 2023

Granola

Benodigdheden
350 gr havervlokken
200 gr ongezouten, ongebrande amandelen
100 tot 125 (naar wens) gr pompoenpitten
100 gr gebroken lijnzaad
2 tl kaneel
4 el honing
3 el zonnebloemolie
rozijnen, hoeveelheid naar wens

Bereiding
Meng alles, behalve de rozijnen, in een kom door elkaar.
Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de granola 15-20 min op 180C en schep de granola halverwege om.
Laat de granola afkoelen.
Doe de rozijnen erbij.
Doe de granola in een afsluitbare pot.

Bron: een beetje van vriendin Sietske Witvoet, een beetje van Laurasbakery.nl en een beetje van mijzelf

Salade met meloen en ham

4 personen

Benodigdheden
1 kleinegalia of cantaloupe meloen (400 gr)
150 gr sla
12 plakken parmaham
bol mozzarella
handje pijnboompitten (geroosterd)
verse basilicum

dressing:
6 el olijfolie
2 el honing
peper en zout
e el wijnazijn

Bereiding
Meng de ingredienten van de dressing door elkaar.
Snijd de meloen in stukjes.
Meng de stukjes meloen en de dressing door de sla.
Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de parmaham in stukken.
Verdeel over of door de salade.
Garneer de salade met de pijnboompitten en wat verse basilicum.

Tip: ook keker met wat blauwe kaas.

Bron: Leukerecepten.nl

Tortillawrap met tonijn

4 personen

Benodigdheden
370 gr tonijnstukken in water
300 gr mais in blik
165 gr augurken
4 el yogonaise
250 gr cherrytomaten
8 tortilla’s
1 komkommer

Bereiding
Laat de tonijn, maiskorrels en augurken uitlekken.
Snijd de augurken in blokjes.
Meng de tonijn en de yogonaise in een grote kom, breng op smaak met peper en zout.
Voeg de maiskorrels en de augurkenblokjes toe.
Snijd de helft van de cherrytomaatjes in kleine stukjes en voeg bij het tonijnmengsel.
Spreid over elke tortilla een portie tonijnmengsel uit.
Rol de tortilla’s op.
Snijd de komkommer in plakjes en serveer die bij de tortilla.

Tip/toevoeging van mij zelf: doe wat gemengde sla in de wrap.

Bron: Allerhande

Poke bowl met gerookte zalm

1 persoon

Benodigdheden

100 g sushirijst
1 a 2 tl sushi- of rijstazijn
50 gr gerookte zalm, fijn gesneden
1/2 eetrijpe avocado, in blokjes
1/3 mango in blokjes
stukje komkommer, in blokjes
5 radijsjes, in plakjes
yogonaise
yoghurt
soyasaus
chilisaus

Bereiding
Kook de sushi rijst gaar volgens de omschrijving op de verpakking.
Laat de sushi rijst 15 min rusten in een afgesloten pan.
Roer (naar smaak) de sushiazijn door de rijst.
Doe de sushi rijst in een kom.
Verdeel de blokjes avocado, stukjes komkommer, mango en radijs rondom de rijst.
Leg de gesneden zalm op de rijst.
Maak een sausje van 2el yogonaise 2el yoghurt, 2 tl chilisaus en een scheut soyasaus en verdeel de saus over het gerecht.

Bron: zelf samengesteld