Archive for 16 november 2012

Noord-Afrikaanse kiptajine

4 personen

Benodigdheden

4 el olijfolie
8 drumsticks
2 uien, gesnipperd
1 tl gemberpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 kaneelstokje
1 teentje knoflook, gehakt
ca 300 ml kippenbouillon
3 appels, geschild, in parten
250 g zwarte pruimen, zonder pit
50 g geschaafde amandelen

Bereiding
Verhit de olijfolie en bak de drumsticks bestrooid met zout en peper rondom bruin.
Voeg ui, gemberpoeder, kaneelpoeder, kaneelstokje en knoflook toe.
Bak dit 3 min mee.
Giet de bouillon erbij en stoof met deksel 30 min.
Voeg de appels en pruimen toe en stoof nog eens 15 min.
Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
Bestrooi voor het serveren het gerecht ermee.
Lekker met couscous.

Broccolistamppot met ham, tomaat en feta

4 personen

Benodigdheden
750 g aardappelen, geschild, in stukken
500 g broccoli, in roosjes
200 g gedroogde tomaten op olie, in reepjes
200 g hamblokjes
150 g feta, in blokjes

Bereiding

Kook de aardappelen met zout in 15-20 min gaar.
Voeg de broccoliroosjes de laatste 5 min toe.
Giet de aardappelen en broccoli af en stoom ze even droog.
Voeg de tomatenreepjes en een scheut tomatenolie bij de aardappels en broccoli en stamp het geheel tot een grove stamppot.
Schep de hamblokjes erdoor en bestrooi het gerecht met de fetablokjes.