4 personen
Benodigdheden
1/2 of 1 ui
3 teentjes knoflook
500 g rundergehakt
italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder)
1 laurierblaadje
sambal
3 kleine blikjes tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten in stukjes
1 pakjes gezeefde tomaten
1 pak voorgekookte lasagnevellen
olijfolie
2 bolletjes mozzarella (of eventueel 8 plakken jonge kaas)
50 g boter
50 g bloem
500 ml koude melk
suiker
peper en zout
Bereiding
Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.
In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan), tot deze niet zurig meer ruikt.
Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.
In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken.
Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en eventueel nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen.
1/2 uur tot 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.
Ondertussen de oven voorverwarmen op 180C.
Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet: het wordt een soort klont, maar dat komt goed).
Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren.
Laten koken en in een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen.
Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas.
Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo’n laag maar dan zonder kaas.
Afdekken met aluminimum-folie en in de oven schuiven, boven het midden.
Na 30 min de folie verwijderen en nog 15 min in de oven laten.
Als het ‘knettert’ is het klaar.
Lekker erbij: plakken vleestomaat afgewisseld met plakken mozzerella.
Hier wat pesto over verdelen.
Bron: Smulweb