4 personen
Benodigdheden
350 g volkoren penne
750 g bloemkool, in roosjes
250 g hamblokjes
1 pot besciamella (bechamelsaus, 400 g, Grand’Italia)
100 g gemalen jonge kaas
ovenschaal (ca 20 x 25 cm)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220C.
Kook de penne in ruim water met zout in 6 min beetgaar.
Kook ondertussen de bloemkool in weinig water met zout in 5 min beetgaar.
Giet de pasta en de bloemkool af en laat beide goed uitlekken.
Schep de penne met de bloemkool, de hamblokjes en de helft van de besciamella om in de ovenschaal.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de rest van de saus over de pasta en bestrooi met de kaas.
Bak de pastaschotel in het midden van de oven in 20 min goudbruin.
Je kunt de bloemkoolpasta 1 dag van te voren bereiden.
Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast.
Verwarm de pasta voor het serveren 20 min in een voorvewarmde oven van 180C.
Bron: Allerhande