4 personen
Benodigdheden
500 gr kip
1 ui
350 gr rijst
naanbrood
optie: verse koriander
Marinade:
1 tl olie
1 tl komijn
0,5 tl cayennepeper
1 tl kaneel
1 el limoensap
1 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
2 cm gember (fijngesneden)
170 gr Griekse yoghurt
2 el tomatenpuree
peper en zout
Bereiding
Doe alle ingredienten voor de tandoori marinade in een kom.
Voeg de kip in blokjes toe.
Dek af met folie en laat 1 tot 2 uur marineren in de koelkast.
Kook de rijst gaar.
Snipper de ui.
Verhit een pan en voeg de ui er aan toe met een beetje olie.
Voeg de kip hier aan toe inclusief de marinade.
Verwarm dit tot de kip gaar is, dit duurt ong 20 tot 25 min.
Omdat je de kip verwarmt in de saus blijft deze lekker mals.
Voeg eventueel nog een eetlepel extra Griekse yoghurt en/of een beetje water toe aan de kip tandoori als de saus te dik is.
Serveer de kip tandoori met de rijst, naanbrood en eventueel wat verse koriander.
Lekker met een frisse salade.
Bron: Leukerecepten.nl
Archive for 22 november 2024
Snelle ovenpasta met broccoli en spekreepjes
4 personen
Benodigdheden
600 gr broccoli
300 gr penne (of fusili)
200 gr gerookte spekreepjes
2 rode uien
720 ml mutti gezeefde fluweerzachte tomaten basilicum
130 gr geraspte jonge kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Schil de stronk en snijd in stukjes.
Kook de penne in ruim water met eventueel zout 5 min.
Voeg de laatste 2 min de broccoli toe.
Giet de pasta en broccoli af.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
Voeg toe aan de spekreepjes en bak 3 min.
Voeg de passata toe en verwarm nog 1 min.
Schep de pasta met broccoli en 80 gr kaas door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak ca 15 min in het midden van de oven en serveer.
Bron: Allerhande
Shakshuka met aubergine, paprika, tomaat en volkorenpita
4 personen
Benodigdheden
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 aubergines
1 rode paprika
2el milde olijfolie
1 el kruidenmix al-andalus
850 gr mutti polpa uit blik (of supermark merk polpa)
4 witte scharreleieren
4 volkorenpita’s
15 gr verse peterselie
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Halveer de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken van ong een 1/2 cm dik.
Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca 1 cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min op laag vuur.
Voeg de aubergine, paprika en al-andalus toe en bak 10 min op middelhoog vuur.
Voeg de polpa toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.
Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren er boven.
Laat met de deksel op de pan 12 min stoven tot het eiwit net gestold is.
Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster.
Snijd in puntjes.
Snijd de peterselie fijn.
Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes.
Bron: Allerhande