4 personen
Benodigdheden
465 g riblappen in blokjes van 2 x 2 cm
125 g magere spekreepjes
25 g boter
2 uien, in halve ringen
3 stengels bleekselderij, in stukjes
200 g winterpeen, in plakjes
250 g champignons, gehalveerd
170 g zilveruitjes
1 runderbouillontablet
4 vastkokende aardappelen, geschild
15 g munt, alleen de blaadjes
4 el olijfolie extra vierge
staafmixer
Bereiding
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Bak het spek in een braadpan 5 min.
Voeg de boter toe en bak het vlees in 3 min rondom bruin.
Bak de ui, bleekselderij, peen en champignons 5 min mee.
Voeg de uitjes met 100 ml vocht uit het potje, 750 ml water en het bouillontablet toe.
Verhit tot onder het kookpunt.
Laat 4 uur stoven zonder deksel op laag vuur.
Snijd de aardappel in blokjes.
Voeg toe en stoof nog 30 min.
Pureer de munt en olie met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stoofpot met de muntsaus.
Tip: Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm 10-15 min op laag vuur.
Bron: Allerhande