Preischotel

2x 4 personen

5423

Benodigdheden
1 kg hamlappen, in blokjes
2 el paprikapoeder
150 g boter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken.
1 1/2 kg prei, in ringen
1 el grove mosterd
300 ml melk, warm
nootmuskaat
100 g paneermeel
2 ovenschalen (inhoud 2 liter), ingevet

Bereiding
Kruid het vlees met zout, peper en paprikapoeder en laat dit even intrekken.
Bak het vlees in 50 g boter op middelhoog vuur bruin.
Laat de knoflook 1-2 min meebakken.
Stoof het vlees met de deksel op de pan in 30 min gaar.
Kook de aardappels in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 min gaar.
Fruit de prei in 50 g boter en voeg de mosterd toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200C.
Giet de aardappels af, stamp ze fijn en voeg al roerend 25 g boter en de warme melk toe.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep het preimengsel in de twee ovenschalen, verdeel het vlees en de jus erover en strijk de puree over het vlees uit.
Strooi de paneermeel over de puree en leg er klontjes boter op.
Schuif een schaal in de oven en laat deze in 30-40 min goudbruin worden.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *