4 personen
Benodigdheden
1 fles basissaus authentic (pastasaus, 770 g Heinz)
1,5 pak verse lasagnebladen (a 250 g)
1 pak spinazie a la creme (450 g, diepvries, ontdooid)
1 bakje mascarpone (250 g)
300 g gehakt
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
ovenschaal (20 x 30 cm)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190C.
Schenk een dun laagje pastasaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen.
Verdeel de helft van de spinazie erover.
Verdeel er met de lepel 1/3 van de mascarpone over.
Bedek met lasagnebladen.
Schenk de helft van de resterende pastasaus erop en verdeel daar de helft van het gehakt over.
Bedek met lasagnebladen.
Verdeel de rest van de spinazie erover en vervolgens weer 1/3 van de mascarpone.
Bedek met lasagnebladen.
Maak daar een laag op met de rest van de pastasaus en de rest van het gehakt
Bedek met lasagnebladen, bestrijk met de rest van de mascarpone en bestrooi met kaas.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca 45 min bruin en gaar.
NB: het recept is eigenlijk met gerookte kip ipv gehakt. Maar ik vind het met gehakt veel lekkerder.
Ik laat de laatste laag lasagnebladen weg, want mijn ervaring is dat de bovenste laag zo dicht tegen het oppervlakte niet gaar wordt.
Bron: Allerhande