Archive for 22 september 2013

Lasagna

4 personen

Benodigdheden

1 fles basissaus authentic (pastasaus, 770 g Heinz)
1,5 pak verse lasagnebladen (a 250 g)
1 pak spinazie a la creme (450 g, diepvries, ontdooid)
1 bakje mascarpone (250 g)
300 g gehakt
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190C.
Schenk een dun laagje pastasaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen.
Verdeel de helft van de spinazie erover.
Verdeel er met de lepel 1/3 van de mascarpone over.
Bedek met lasagnebladen.
Schenk de helft van de resterende pastasaus erop en verdeel daar de helft van het gehakt over.
Bedek met lasagnebladen.
Verdeel de rest van de spinazie erover en vervolgens weer 1/3 van de mascarpone.
Bedek met lasagnebladen.
Maak daar een laag op met de rest van de pastasaus en de rest van het gehakt
Bedek met lasagnebladen, bestrijk met de rest van de mascarpone en bestrooi met kaas.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca 45 min bruin en gaar.

NB: het recept is eigenlijk met gerookte kip ipv gehakt. Maar ik vind het met gehakt veel lekkerder.
Ik laat de laatste laag lasagnebladen weg, want mijn ervaring is dat de bovenste laag zo dicht tegen het oppervlakte niet gaar wordt.

Bron: Allerhande

Tomatensoep

4 personen

Benodigdheden
3 el olijfolie
1 grote ui, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes
200 g winterpeen, in blokjes
1 pak gezeefde tomaten (500 g)
4 tomaten, in stukjes
1,5 liter tomatenbouillon (van tabletten)
250 g rundergehakt

Bereiding

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel 4-5 min. op zacht vuur.
Roer regelmatig.
Voeg de gezeefde tomaten, tomaatstukjes en tomatenbouillon toe.
Breng alles al roerend aan de kook.
Meng intussen het gehakt met zout en (versgemalen) peper en vorm er kleine balletjes van.
Voeg de balletjes toe aan de soep en kook deze in 15.-20 min zachtjes gaar.
Breng de tomatensoep op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Schep de soep in kommen en zet deze op borden.

Bron: Allerhande

Mediterrane tagliatelle met kip en aubergine

4 personen

Benodigdheden

400 g tagliatelle
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, zaden verwijderd en fijngehakt
300 g kipfiletblokjes
1 aubergine, in blokjes van 1 cm
1 el sesamzaadjes
4 trostomaten, in stukjes van 1 cm
1 bakje verse basilicum (20 g), blaadjes grof gehakt
1 pakje feta (200 g), verbrokkeld

Bereiding

Breng in een ruime pan water met een theelepel zout aan de kook.
Voeg de tagliatelle toe zodra het water kookt en kook de pasta gaar volgens de aangeven tijd op de verpakking.
Roer af en toe en giet af.
Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper 3 min.
Voeg de kipfilet, aubergine en sesamzaadjes toe en bak ze 3 min mee.
Schep regelmatig om.
Voeg de tomaten toe en sluit de pan af met een deksel.
Laat het gerecht nog 5 min zachtjes pruttelen.
Roer de helft van de basilicum erdoor en breng de saus op smaak met een beetje zout.
Verdeel de pasta over de borden en schep de saus er over heen.
Strooi de feta en de rest van de basilicumblaadjes erover.

Bron: Emte blad