4 personen
Benodigdheden
500 gr hollandse aardbeien
50 gr witte basterdsuiker
100 ml wijn witte droge
150 gr mascarpone
15 gr munt
1,5 gemberbolletje
Bereiding
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Pureren met basterdsuiker en wijn in een keukenmachine, samen met 400 gr aardbeien.
Zet de aardbeiensoep ong 1 uur afgedekt in de koelkast.
Klop intussen de mascarpone met gembernat op en meng er de gehakte gember door heen.
Laat tot gebruik afgedekt afkoelen in de koelkast.
Snijd de rest van de aardbeien doormidden.
Verdeel de aardbeiensoep over vier diepe borden.
Dompel de ijsbolletjestang in heet water en schep met een warme ijsschep 1 mooi bolletje gember-mascarpone in het midden van elk bord soep.
Garneer de soep met halve aardbeien en toefjes munt.
Bron: Jumbo
Archive for 25 augustus 2023
Zomerse rijstsalade
4 personen
Benodigdheden
200 gr pandanrijst
150 gr doperwten
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
2 bosuien
312 gr mandarijnpartjes
3 el yoghurtmayonaise
1 tl kerriepoeder
3 takjes peterselie
Bereiding
Kook de rijst in een pan met water en zout volgens aanwijzing op de verpakking gaar.
Kook de doperwten de laatste 5 min met de rijst mee.
Laat afkoelen.
Maak de paprika, bleekselderij en bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes.
Laat de mandarijnpartjes uitlekken en vang het sap op.
Roer in een kom de yogonaise, 3el mandarijnsap, kerriepoeder, peper en zout door elkaar.
Knip de peterselie er boven fijn.
Meng alle ingrediƫnten van de salade met elkaar.
Bron: Allerhande
Kabeljouw met kerstomaatjes, basilicum en mozzarella
4 personen
Benodigdheden
400 gr kabeljauw
olijfolie
zeezout en peper naar smaak
2 handen vol kerstomaatjes, gehalveerd
1 handvol verse basilicum
1 bol mozarella, in plakjes
1 handje vol vers geraspte Parmezaan
Bereiding
Oven voorverwarmen op 220 C.
Kabeljauw op een ongeoliede plaat leggen.
Besprenkelen met olijfolie en peper en zout.
Daarop de tomaatjes, basilicum (gescheurd) en mozzarella.
Nog wat olijfolie en de Parmezaan.
In ong 15-20 min gaar bakken.
Lekker met tagliatelle met wat pesto door deze pasta en een groene salade.
Bron: Jamie Oliver
Aardappelsalade
4 personen
Benodigdheden
600 gr aardappelschijfjes
1 bouillonblokje
3 lepels mayonaise
spekreepjes
bieslook
peper en zout
Bereiding
Aardappelschijfjes afkoken in op smaak gebrachte bouillon.
Lauw/warm mengen met mayonaise.
Spekjes uitbakken en gesneden bieslook er door heen mengen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Koud wegzetten.
Bron: vriendin Tanja