Archive for 15 september 2023

Oreo monchoutaart

12 taartpunten

Benodigdheden
350 gram oreo’s
100 gram boter
200 gram MonChou (eventueel nog 100 gram monchou extra voor nog duidelijkere monchou smaak)
500 ml ongeklopte slagroom
2 zakjes klopfix
8 gram vanillesuiker of 1 zakje
100 gram witte basterdsuiker

Bakvorm doorsnee 24 tot 26 cm

Bereiding
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
Smelt de boter in een pannetje.
Verkruimel 250 gram oreo’s.
Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan.
Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is.
Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom.
Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar.
Houd 8 oreo’s apart voor de garnering, verkruimel de rest grof en roer dit door het MonChou-mengsel.
Verdeel het mengsel over de springvorm.
Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast).
Halveer 6 oreo’s en verkruimel de rest grof.
Verdeel de halve oreo’s over de monchoutaart en bestrooi met de grove kruimels.
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt.
Hierdoor komt de taart mooier los.

Zoete aardappel met italiaanse vulling

4 stuks

Benodigdheden
4 middelgrote zoete aardappels
50 gr rucola
2 el pesto
4 plakjes parmaham
10 cherrytomaatjes
2 el parmezaan vlokken
1 el pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de zoete aardappels goed en dep droog.
Prik er met een vork gaatjes in.
Besprenkel ze in een kom met een beetje olie en wat peper en zout en schep door elkaar.
Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet ze ong 40 min in de oven.
Snijd ze daarna net niet helemaal open en vul ze met rucola, pesto, parmaham, gehalveerde cherrytomaatjes, parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Tip: je kunt ze ook op de bbq poffen (wikkelen in aluminiumfolie).

Bron: Leukerecepten.nl

Orzo salade met pesto

4 personen

Benodigdheden
300 gr orzo
1 komkommer
250 gr cherrytomaatjes
150 gr mini mozzarella
100 gr gegrilde paprika
40 gr rucola
100 gr pesto
snuf peper en zout
verse basilicum

Bereiding
Kook de orzo beetgaar
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden.
Schraap met een klein lepeltje een beetje van het vochtige deel eruit en snijd de rest in plakjes.
Giet de orzo af en spoel af met koud water.
Laat de orzo goed uitlekken en doe in een grote kom.
Roer de pesto erdoor en breng verder op smaak met een snufje peper en zout.
Doe dan de tomaatjes, paprika, komkommer, mozzarella, blaadjes basilicum en rucola er door.
Laat de orzo salade nog even een uurtje in de koelkast goed koud worden, of serveer direct lauwwarm.

Bron: Leukerecepten.nl

Pita met gegrilde kip

4 personen

Benodigdheden
8 pitabroodjes
4 kipfilets
200 gr cherrytomaten
100 gr veldsla
1 avocado
2 tl oregano
1 tl chilivlokken
knoflooksaus of tzaziki
paprikapoeder, peper & zout

Bereiding
Bak de pitabroodjes af.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Halveer de cherrytomaten
Snijd de avocado in dunne reepjes.
Verdeel de kruiden over de kipfilet (oregano, chilivlokken, paprikapoeder, peper en zout naar smaak) en grill (of bak) de kip om en om goudbruin.
Snijd de helft van de pitabroodjes open en vul ze met de gegrilde kip, veldsla, cherrytomaat, avocado en naar smaak knoflooksaus of tzaziki.

Bron: Eefkookt zo (met beetje eigen draai).

Zomerse zoete aardappel ovenschotel

4 personen

Benodigdheden
1 HAK uit de oven zak zoete aardappel kerrie
3 zoete aardappels
1/2 courgette
1 rode peper
150 g geraspte kaas
2 verse peterselie takjes
1 mango

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
Doe dit ook met de mango en de courgette.
Kook de zoete aardappels voor een minuutje of vier op hoog vuur en voeg op het laatst de courgette toe.
Kook nog een minuut mee en laat dan uitlekken in een vergiet.
Schep de groenten in de ovenschaal en voeg de mango toe, mix het en schep dan de groenten uit de zak er op.
Verdeel de geraspte kaas over de schotel en zet in de oven voor 20 min.
Garneer met de verse peterselie en het rode pepertje.

Bron: Heerlijkehappen.nl