Archive for 5 mei 2025

Griekse salade

4 personen

Benodigdheden
300 gr cherrytomaten
1 komkommer
125 gr olijven (groen)
75 gr feta
1 rode ui
1 el bieslook (fijngesneden)
olijfolie, peper en zout

Bereidingswijze
Halveer de tomaatjes, snij de komkommer in halve maantjes, de olijven in plakjes en verkruimel de feta.
Snij de rode ui in dunne ringen.
Meng alles en voeg de bieslook toe.
Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

Bron: Eefkooktzo.nl

Mihoensoep met omeletrolletjes

4 personen

Benodigdheden
250 gr kastanjechampignons
150 gr oesterzwammen
2 stengels bosui
2 teentjes knoflook
1 liter groentebouillon
1 el sesamolie
1 el sojasaus
100 gr taugé
1 nestje mihoen (63 gr)
2 eieren
scheutje melk
handje verse bieslook
extra: limoen en sesamzaad

Bereiding
Snijd de kastanjechampignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in stukjes.
Snijd de knoflook fijn en de bosui in ringen.
Verhit de sesamolie in een pan en bak hierin de bosui en knoflook aan.
Voeg vervolgens de champignons en oesterzwammen toe en bak nog even mee.
Doe daarna de sojasaus en de groentebouillon erbij en laat circa 15 min zachtjes koken.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng in een kom de bieslook met de eieren, scheutje melk, peper en zout.
Verhit een koekenpan op het vuur met wat boter of olie en bak hierin een omelet.
Laat deze even afkoelen en rol deze op.
Snijd vervolgens in plakjes zodat je rolletjes krijgt.
Voeg de mihoen en tauge toe aan de soep en laat nog 2 minuten meekoken.
Serveer de mihoensoep met de omeletrolletjes, sesamzaad, limoen en extra bieslook.

Bron: Leukerecepten.nl