4-6 personen
Benodigdheden
250 g macaroni
1 grote courgette
500 g gehakt
690 ml tomatensaus
1 el Italiaanse kruiden
3 el tomatenpuree
1 ui
2 tenen knoflook
handje geraspte kaas
2 paprika’s
250 g cherrytomaatjes
2 bollen morzerella
verse basilicum
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Bak het gehakt rul in een grote pan.
Voeg e ui en knoflook fijngehakt toe.
Doe dan de tomatenpuree en tomatensaus erbij en breng deze op smaak met de Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout.
Laat de saus even zachtjes pruttelen.
Hak de paprika’s en courgette in stukjes en bak in een andere pan 7 a 8 minuutjes.
Kook ook de macaroni gaar en giet af.
Voeg dan de macaroni toe aan de gehaktsaus.
En daarna ook de paprika en courgette.
Meng alles goed door elkaar en proef of er nog wat peper en zout bij moet.
Halveer de cherrytomaatjes, bewaar er een paar en schep de rest door het macaroni mengsel.
Doe de helft van het mengsel in een grote ovenschaal.
Leg hierop 1 bol mozzarella in plakjes en een paar blaadjes basilicum.
Dek af met de rest van het macaroni mengsel.
Leg bovenop de andere bol mozzarella in plakjes, de rest van de cherrytomaatjes en verdeel de geraspte kaas er over.
Bak de ovenschotel 35 min in de oven en garneer eventueel met wat basilicum.
Bron: leukerecepten.nl
Archive for 28 maart 2021
Plaattaart met witlof, brie en rode ui
4 personen
Benodigdheden
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
4 rode uien
200 g brie
3 el olijfolie
1 el gedroogde oregano
500 g witlof
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Leg het roomboterbladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier bekleden bakplaat.
Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bak 10 min in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen en de brie in stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, de oregano, peper en zout 10 min op middelhoog vuur.
Snijd de onderkant van de stronken van de witlof en halveer in de lengte.
Snijd de helft in de lengte in repen.
Voeg toe aan de ui en bak 5 min mee.
Schep regelmatig om.
Verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg.
Verdeel de brie erover en bak ca 20 min in het midden van de oven.
Bron: Allerhande
M&N luchtig toetje
Benodigdheden
1 pakje monchou
slagroom (250 ml, ongeklopt uit koeling)
suiker (hoeveelheid naar eigen smaak)
bastognekoekjes
m&m’s (in stukjes)
Bereiding
Laat de monchou eerst op kamertemperatuur komen, zo wordt het zachter en zullen er geen klontjes overblijven in het mengsel.
Verkruimel de bastognekoekjes totdat ze fijn zijn (mogen grotere stukjes in zitten).
Mix de monchou tot een creme.
Mix de slagroom met het suiker totdat het luchtig is.
Meng de monchou door het slagroom met een houten lepel.
Maak de glaasjes op door verschillende lagen van de bastognekoekjes, monchouslagroom mengsel en gecrushte m&m’s om-en-om in een glas te doen.
Plaats een paar m&m’s als versiering op de toep van het toetje.
Bron: eigen feest recept
Gehaktbrood
4 personen
Benodigdheden
2 middelgrote uien, 1 fijngehakt en 1 in stukjes van 1 cm
olijfolie
1 volle theelepel gemalen koriander
1 afgestreken theelepel gemalen komijn
12 Jacob’s creamcrackers
2 tl gedroogde oregano
2 volle theelepels dijonmosterd
500 g rundergehakt
1 groot ei
2 teentjes knoflook, in plakjes
1/2 tot 1 verse, rode Spaanse peper (naar smaak), in dunne ringetjes
1 tl gerookt paprikapoeder
2el worcestersaus
1 blik kikkererwten van 400 g, uitgelekt
2 blikken tomatenstukjes van 400 g
2 el balsamicoazijn
2 takjes verse rozemarijn
12 plakken mager rookspek of pancetta
1 citroen
Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
Zet de gehakte ui met een snufje zout en peper in een grote koekenpan met 2 scheuten olijfolie op matig hoog vuur.
Strooi gemalen koriander en komijn erbij.
Bak ze 7 minuten, terwijl je elke 30 seconden roert, tot de stukjes ui zacht en goudbruin zijn; doe ze dan in een grote kom om af te koelen.
Doe de crackers in een theedoek, stamp ze fijn en breek de grootste stukjes klein met je handen.
Doe de kruimels met oregano, mosterd en gehakt bij de afgekoelde uien in de kom.
Breek het ei erbij en strooi er nog een flinke snuf zout en peper op.
Kneed en wrijf alles met goed gewassen handen door elkaar.
Leg het vleesmengsel op een plank en kneed en rol het tot een soort grote rugbybal.
Wrijf de bal in met een beetje olie.
Leg het vlees in een braadpan of ovenschaal, zet die in de voorverwarmde oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 200C of gasovenstand 4.
Bak het gehaktbrood 30 min.
Zet intussen de in stukjes gesneden ui, de knoflook en Spaanse peper met 2 flinke scheuten olijfolie, het paprikapoeder en een snufje zout en peper in een grote pan op matig hoog vuur.
Laat de pan ongeveer 7 min op het vuur staan terwijl je elke 30 seconden even roert.
Voeg er de worcestersaus, kikkererwten, tomaten en balsamicoazijn aan toe.
Laat aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de saus 10 min zachtjes pruttelen.
Proef en voeg zo nodig wat extra zout en peper toe.
Pluk de rozemarijnnaaldjes van de takjes en doe ze in een kommetje.
Haal het gehaktbrood uit de oven, giet het vet uit de pan bij de rozemarijn en roer.
Schep de saus om het gehaktbrood heen.
Leg het rookspek over het gehaktbrood en de saus.
Verdeel er de rozemarijn over.
Zet de pa nog 10 tot 15 min in de oven, tot het spek goudbruin is.
Serveer er een gemengde salade bij en wat partjes citroen.
Bron: Jamie Oliver
Snelle mini pizza’s
12 mini pizza’s
Benodigdheden
3 plakjes bladerdeeg
paar plakjes cervelaat
geraspte kaas
cherry tomaatjes
Italiaanse kruiden
geklutst eitje
Bereiding
Snij de plakjes bladerdeeg in vier vierkantjes.
Leg deze op de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
Smeer de plakjes bladerdeeg in met het opgeklopte eitje.
Scheur of snij de cervelaat in stukjes en verdeel deze over de mini pizza’s.
Snij de cherrytomaatjes in partjes en leg op de cervelaat.
Strooi wat geraspte kaas over de pizza’s en doe dit ook met de Italiaanse kruiden.
Bak de mini pizza’s in 14 min op 225C gaar.
Bron: Laura’s Bakery
Appel-kaneel cake met noten
Benodigdheden
200 g ongezouten roomboter
200 g suiker
8 g vanillesuiker
4 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
snuf zout
4 tl kaneelpoeder
3 el grove kaneelsuiker + extra voor over de cake
100 g grof gehakte noten (hazelnoten, pecannoten etc)
1 appel, in blokjes
Bereiding
Mix boter, suiker en vanillesuiker romig.
Voeg de eieren toe en mix tot deze helemaal zijn opgenomen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout toe en mix tot een glad beslag.
De noten en stukjes appel kun je tegelijk toevoegen.
Om te voorkomen dat deze stukjes naar de bodem zakken roer je e in een kom door een el bloem.
Stort het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm.
Strooi nog wat extra grove kaneelsuiker over het beslag.
Strooi eventueel nog wat fijne kaneelsuiker over het beslag. Dat zorgt voor een knapperig laagje.
Bak de cake in 60 min op 175C gaar en goudbruin.
Bron: Laura’s Bakery
Chinese tomatensoep
6 kommen
Benodigdheden
2 stuks kipfilet
2 eieren
1 liter kippenbouillon
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 teentjes knoflook
2 bosui
1 ui
25 g tauge
2 el appelmoes
2 el maizena
1 el suiker
1 el gembersiroop
1 tl geraspte verse gember
olie, peper en zout
Bereiding
Snipper het uitje en snijd de knoflookteentjes fijn.
Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig worden.
Voeg dan de geraspte gember toe en bak dit kort mee.
Daarna de tomatenpuree erbij en deze ook even kort meebakken.
Voeg dan de bouillon samen met de appelmoes, gembersiroop, tomatenblokjes, kipfilet en de suiker toe.
Roer goed door elkaar en laat dit vervolgens ongeveer 15-20 min pruttelen tot de kipfilets gaar zijn.
Terwijl de soep lekker aan het pruttelen is kluts je 1 eitje in een kom en bak je deze met een beetje olie in de koekenpan tot een dunne omelet.
Breng op smaak met peper en zout en herhaal dit met het andere eitje zodat je twee dunne omeletten hebt.
Rol de omeletten op en laat e afkoelen.
Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
Haal de kipfilets uit de soep als ze gaar zijn en pluis de kipfilets vervolgens.
Dit doe je door met een vork het vlees los te trekken.
Zet de staafmixer in de soep en pureer deze mooi glad.
Doe daarna de kip weer terug in de soep.
Meng de maizena met 2 el water en doe dit door de soep.
Laat de soep nog even rustig koken en iets indikken.
Snijd alvast de bosui in dunne ringetjes.
Verdeel de soep over 6 kommen en verdeel hierover de plakjes omelet, ringetjes bosui en de tauge.
Eet smakelijk!
Bron: Eefkooktzo