4 personen
Benodigdheden
1 limoen
4 kipbraadsticks
2 el olie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode peper, in ringetjes
50 ml bruine rum (slijter) of enkele druppels rumessence
300 g verse ananas, in stukjes
3 el rozijnen, gewassen
2 tl oregano
1 laurierblad, in stukjes gescheurd
1/2 kippenbouillontablet, verkruimeld
Bereiding
Limoen schoonboenen, schil grof raspen en limoen uitpersen.
In schaal kip met limoensap en -schil en zout en peper mengen en in de koelkast minimaal 30 min marineren.
Kip met keukenpapier droogdeppen.
In braadpan olie verhitten en kip rondom bruinbakken.
Ui, knoflook en peper 2 min meefruiten.
Vuur laag zetten, rum toevoegen en 2 min laten koken.
Ananas, rozijnen, oregano, laurierblad, bouillontablet en 200 ml heet water toevoegen en kip in ca 30 min gaarstoven.
Af en toe omscheppen.
Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met rijst en tomatensalade. (NH: tomatensalade met komkommer)
Bron: Wereldse stoofpotjes AH
