8 personen
Benodigdheden
100 g rozijnen
200 g boter
175 g witte basterdsuiker
55 g kokos
2 eieren
2 el keukenstroop
200 g zelfrijzend bakmeel
poedersuiker
springvorm 24 cm doorsnee
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Doe de rozijnen in een kom en voeg 500 ml kokend water toe.
Laat ze 15 min wellen.
Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
Meng met een garde de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop en het meel in een kom.
Voeg de boter toe en meng tot een beslag.
Schenk het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ca 35 min goudbruin en gaar.
Controleer na 30 min met een sateprikker of de cake gaar is: als de prikker er schoon en droog uit komt is de cake gaar.
Als dat niet het geval is, bak de cake nog 5 min.
Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en snijd in punten.
Lekker met slagroom.
Bron: Allerhande