Archive for 20 mei 2012

Australische cake

8 personen

Benodigdheden
100 g rozijnen
200 g boter
175 g witte basterdsuiker
55 g kokos
2 eieren
2 el keukenstroop
200 g zelfrijzend bakmeel
poedersuiker
springvorm 24 cm doorsnee

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Doe de rozijnen in een kom en voeg 500 ml kokend water toe.
Laat ze 15 min wellen.
Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
Meng met een garde de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop en het meel in een kom.
Voeg de boter toe en meng tot een beslag.
Schenk het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ca 35 min goudbruin en gaar.
Controleer na 30 min met een sateprikker of de cake gaar is: als de prikker er schoon en droog uit komt is de cake gaar.
Als dat niet het geval is, bak de cake nog 5 min.
Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en snijd in punten.
Lekker met slagroom.

Bron: Allerhande

kinderpaella

4 personen

Benodigdheden
1 rode paprika
1,5 visbouillontablet
1 envelopje saffraandraadjes
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 g kipfilet, in kleine blokjes
250 g risottorijst
1 blik tomatenblokjes (400g)
150g doperwten (diepvries)
200 g roze garnalen
1 el citroensap

Bereiding
Verwijder het steeltje en de zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Breng in een pannetje 750 ml water aan de kook.
Los de bouillon erin op.
Zet het vuur laag en roer er de saffraan door.
Houd de bouillon warm.
Verhit de olie in een hapjespan.
Fruit de ui en knoflook 1 min mee.
Voeg de blokjes kip toe en bak ze 1 min mee.
Schep er de blokjes paprika en rijst bij.
Bak het geheel al omscheppend nog 2 min.
Voeg de tomatenblokjes toe en schep het geheel goed om.
Schenk er zoveel van de warme bouillon op dat de rijst net helemaal onder staat.
Laat de rijst onafgedekt ca 15 min op een matig vuur koken.
Meng de doperwten door de rijst en laat het geheel nog ca 10 min zachtjes koken.
Voeg nog wat extra bouillon toe als de rijst te droog wordt.
Meng er 2 min voor het einde van de bereidingstijd de garnalen door.
Breng de paella op smaak met citroensap, zout en peper.

Bron: Opperdepop