4 personen
Benodigdheden
250 gr pasta
2 blikjes tonijn uit blik a 160 gr
1 ui
2 tenen knoflook
250 gr cherrytomaten
1 blok tomatenblokjes a 400 gr
1 klein blikje tomatenpuree
0,5 el Italiaanse kruiden
1 el kappertjes
handje geraspte kaas
1 grote aubergine
snuf peper en zout
olie om te bakken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de pasta gaar en giet daarna af, vang een kopje kookvocht op.
Hak de ui en knoflook fijn.
Fruit aan in een grote pan.
Snijd de aubergine in blokjes en bak een paar minuutjes mee.
Breng op smaak met de Italiaanse kruiden.
Doe de tomatenpuree erbij en roer er door.
Doe ook de tomatenblokjes er bij en roer er door.
Laat de tonijn uitlekken en halveer de cherrytomaatjes.
Schep door de saus.
Breng de saus op smaakmet een snuf peper en zout.
Schep als laatste de pasta en kappertjes door de saus en voeg een paar eetlepels kookvocht toe en eventueel nog iets meer om et mengsel nog iets smeuiger te maken.
Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met kaas.
Bak de tonijn ovenschotel ca 25 min in de oven.
Bron: Leukerecepten.nl
Archive for 14 juli 2024
Lente pasta
3 personen
Benodigdheden
350 gr groene asperges
225 gr pasta
100 gr pesto
150 gr erwtjes
1 citroen
1 teen knoflook
1 uitje
125 ml creme fraiche
1 handje geraspte Parmezaanse kaas
verse basilicum
Bereiding
Kook de pasta beetgaar in een pan met water.
Als je de pasta afgiet vang je een kopje kookvocht op.
Snijd ca 2 cm van de onderkant van de groene asperges en gooi deze weg.
Je kunt eventueel de groene asperges schillen mocht de schil erg dik zijn.
Snijd de asperges in 3 stukken.
Snipper de ui en knoflook fijn.
Fruit deze in een grote pan.
Voeg de stukken asperges toe en bak een minuut of 5.
Voeg de erwtjes toe en bak nog een paar minuutjes mee.
Roer de creme fraiche en de pesto er door.
Rasp de citroen en pers de citroen uit.
Voeg het sap en rasp toe aan de romige asperges.
Voeg als laatste de pasta toe en een beetje kookvocht, zodat je een smeuige saus krijgt.
Breng de lente pasta eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas en eventueel wat verse basilicum.
Bron: Leukerecepten.nl
Kikkererwtensalade met feta
4 personen
Benodigdheden
400 gr kikkererwten (uit blik)
6 el olijfolie
citroen (voor het sap)
80 gr olijven
100 gr veldsla
1 komkommer
2 rode paprika’s
handje koriander
4 lenteuitjes
150 gr feta
snuf peper en zout
Bereiding
Spoel de kikkererwten af met water en dep ze vervolgens droog met een schone theedoek.
Snijd de olijven, komkommer, rode paprika, koriander en lenteui fijn.
Meng in een schaal de kikkerwten, olijven, veldsla, komkommer, rode paprika, koriander en lenteui.
Verdeel hier overheen de olijfolie, citroensap, snuf zout en peper en de feta.
Schep alles een keer goed door elkaar.
Bron: Leukerecepten.nl
Plaattaart met zomergroenten
4 personen
Benodigdheden
8 plakjes bladerdeeg (of rol bladerdeeg, doe ik zelf)
1 courgette
4 tomaten
1 gele paprika
2 el pesto alla Genovese
125 ml creme fraiche
175 gr geraspte kaas pittig
bakplaat (30 x 40), ingevet
Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 225C.
Verdeel het bladerdeeg in een rechthoek over een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat de randen iets overlappen en druk aan.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak ca 5 min in de oven.
Snijd ondertussen de courgette in schuine plakken en de tomaten in plakken.
Snijd de paprika in ringen.
Haal de bakplaat uit de oven.
Roer de pesto met de creme fraiche en verdeel over het bladerdeeg, houd 1 cm van de randen vrij.
Bestrooi met 75 gr geraspte kaas (per 4 personen).
Verdeel de groenten erover en bestrooi met de rest van de geraspte kaas, peper en eventueel zou.
Bak de plaattaart ca 20 min in de oven goudbruin en gaar.
Bron: Allerhande
Quesadillas
4 stuks
Benodigdheden
350 gr gehakt
8 grote wraps
280 gr mais uit blikje
2 rode puntpaprika’s
snuf komijn
snuf paprikapoeder
2 el tomatenpuree
150 gr geraspte kaas
2 kleine rode uien
250 ml zure room
guacamole (voor erbij, eventueel zelf maken door 1 tomaat, 1avocado en 1/2 rode ui te pureren)
Bereiding
Doe de tomatenpuree met de komijn, paprikapoeder en gehakt in een pan en bak een paar minuten.
Voeg eventueel een klein scheutje water toe om het mengsel iets smeuiger te maken.
Snijd de puntpaprika in kleine blokjes, laat de mais uitlekken en snipper de rode ui.
Neem een wrap en bestrijk deze met zure room.
Verdeel een deel van het gehaktmengsel erover.
Verdeel dan ook een deel van de blokjes paprika, mais, rode ui en geraspte kaas erover.
Dek de wrap af met een andere wrap en bak de quesadilla in een contactgrill, groot tosti-ijzer, of in een droge koekenpan licht krokant.
Snijd de quesadilla in punten en serveer met de overgebleven zure room en wat guacamole.
Bron: Leukerecepten.nl