Mexicaanse nacho’s met gehakt
4 personen
Benodigdheden
350 g gehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 rode paprika, in stukjes
1 ui, gehakt
1 zakje taco seasoning mix
100 g nachochips
50 g cheddar cheese, geraspt
salsasaus
100 ml zure room
2 tomaten, in blokjes
1 bosuitje, in ringetjes
jaloperiopepers
Bereiding
Bak het gehakt rul en voeg de knoflook, paprika en uit toe.
Voeg de tacomix toe met een scheutje met een scheutje water.
Doe watchips in een ovenschaal en voeg het gehakt toe.
Leg nog wat chips op het gehakt en daarop de geraspte cheddar.
Zet de schaal ca 10 min in een voorverwarmde ovenĀ van 180C.
Garneer de nacho’s met tomatenblokjes en bosuitjes en eet er zure room, jalopenopepers en salsasaus bij.
Ook lekker om erbij te eten is guacamole (avocadomoes).
Halveer 2 avocado’s en ontdoe ze van schil en pit.
Snijd ze in kleine blokjes en plet ze met een vork of in een vijzel.
Meng er wat citroensap, knoflookpoeder, peper en zout doorheen.
Of gebruik een zakje kant-en-klare guacamolemix (Tex Mex).
Bron: Jumbo