4 personen
Benodigdheden
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
2 el olie
500 g rundergehakt
2 uien, fijn gesneden
1 aubergine, in blokjes
2 tomaten, in blokjes
2 tl gedroogde oregano
1 tl kaneel
3 eieren
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
75 gr geraspte jonge kaas
lage taartvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
vershoudfolie
Bereiding
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede.
Bekleed de taartvorm ermee.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui hierin 2 min.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Schep de aubergine en tomaat erdoor en bak het geheel nog 8 min.
Schep regelmatig om en breng op smaak met de oregano, kaneel, zout en (versgemalen) peper.
Verdeel het gehaktmengsel over de taartbodem.
Laat afkoelen.
Dek de afgekoelde taart af met vershoudfolie en bewaar hem tot gebruik (maximaal 6 uur) in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200C.
Klop de eieren los en roer de creme fraiche en de geraspte kaas erdoor.
Schenk het eimengsel over het gehaktmengsel en bak de moussaketaart in de oven in 25-30 min goudbruin en gaar.
Lekker met een groene salade.
Bron: Allerhande