Archive for 15 november 2013

Fusilli met rauwe ham en champignons

4 personen

Benodigdheden
300 g fusilli (pasta)
3 el olijfolie
250 g champignons, in plakjes
450 g ongewassen spinzaie
150 g roomkaas met kruiden
150 g Coburger rauwe ham

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen 2el olie in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in 5 min goudbruin.
Was de spinazie en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
Giet het overtollige vocht af en voeg de spinazie toe aan de champignons.
Voeg de roomkaas toe en verwarm nog 2 min.
Snijd de ham in reepjes.

Bron: Allerhande

Pasta met tonijn en geroosterde groente

5 personen

Benodigdheden

1 bakje cherry tomaten, gehalveerd
rode, groene en gele paprika, in reepjes
1 rode ui, in halve smalle ringen
50 ml olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
500 g pasta, spiraaltjes (fusilli) of strikjes (farfalle)
2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
2 el pesto
100 ml tomatenketchup

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220C.
Leg de tomaten, paprikarepen en rode ui op de bakplaat.
Sprenkel er olijfolie en knoflook over en rooster de groenten 15 – 20 min.
Schep tussendoor een keer om.
Kook intussen de pasta beetgaar.
Giet deze af en laat goed uitlekken.
Schep er in de pan de tonijn, de pesto, groenten en zout en peper door.
Schep er een portie uit om mee te nemen als salade.
Laat deze iets afkoelen en schep er de rucola en olijven of pijnboompitten door.
Verwarm de rest van de pasta met tonijn en groenten en schep er de tomatenketchup door.

Bron: Emte blad