Archive for 24 juni 2016

Tortilla’s gevuld met hamlapblokjes, ontbijtspek, champignons, kaas en creme fraiche

4 personen

Benodigdheden
8 kleine tortilla’s
300 gr hamlappen
150 gr ontbijtspek
100 gr geraspte kaas
bakje champignons
200 gr creme fraiche
tortillasaus
peper
zout
provenciaalse kruiden

Bereiding
Hamlappen en spek even bakken in de pan, champignons meebakken en mengen met de creme fraiche.
Peper, zout en provinciaalse kruiden toevoegen.
De 8 tortilla’s vullen met dit mengsel, oprollen (dichtvouwen) en in een ovenschaal leggen.
Tortillasaus erover heen gieten.
Geraspte kaas erover.
Zet de ovenschaal in de oven tot de kaas gesmolten is (ongeveer 10 min op 200 graden).
Bron: Carien Voogt

Pasta pesto met Italiaanse rauwe ham

4 personen

Benodigdheden
200 gr Italiaanse rauwe ham, gescheurd
400 gr spaghetti
2 el pijnboompitten
1 potje rode pesto (190 gr)
250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
2 bollen mozzerella (a 125 gr), in stukken
3 el basilicum, blad in reepjes
50 gr parmezaanse kaas, grofgeraspt

Bereiding
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
Giet de pasta afen meng er de pesto door.
Verdeel de pasta over 4 borden.
Verdeel de tomaatjes, de mozzarella, de ham en de pijnboompitten over de spaghetti.
Bestrooi met de basilicum, de kaas en peper naar smaak.

Bron:Jumbo blad

Framboos kwarkboltaart

8 personen

Benodigdheden
1 cakerol met aardbeienvulling (300 gr) (NH: mijn ervaring: 1,5 cakerol)
5 blaadjes gelatine
2 bakjes frambozen a 150 gr
1 beker slagroom (250 ml)
2 zakjes vanillesuiker
2 el suiker
1 beker volle Franse kwark (500 gr)
bolvormige schaal, 1,5 liter
vershoudfolie

Bereiding
Bekleed de schaal met vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen.
Snijd de cakerol in plakjes van een 1/2 cm en bedek de wand van de schaal ermee.
Week de gelatine 5 min in ruim koud water.
Prak 1/3 van de frambozen fijn en verwarm 5 min op middelhoog vuur.
Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de geprakte frambozen.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker.
Spatel de kwark er luchtig door.
Spatel het frambozen-gelatinemengsel en de rest van de frambozen erdoor.
Schep in de schaal.
Dek af met folie.

Bron: Allerhande

 

 

Tonijnsandwiches met komkommer

4 personen

Benodigdheden
3/4 komkommer
kleine ui, fijngesnipperd
1/4 rode paprika
2 el mayonaise
3 el augurkenblokjes
1/2 tl suiker
1 blikje (120 gr) tonijnmoot in olijfolie
8 sneetjes brood

Bereiding
Snijd 1/4 komkommer in piepkleine blokjes en doe ze in een kom.
Snijd 1/2 komkommer in dunne plakjes.
Snijd de paprika in piepkleine blokjes en schep ze met de ui door de blokjes komkommer.
Meng de mayonaise, augurkenblokjes, 1 el van het augurkenvocht en de suiker.
Voeg de tonijn toe en schep door.
Breng de sandwichspread op smaak met zout en peper.
Leg de sneetjes brood op een plank.
Verdeel de sandwichspread over 4 sneetjes.
Leg de plakjes komkommer erop.
Dek af met het resterende brood.
Snijd eventueel de korstjes eraf en snijd de sandwiches diagonaal in vieren.

Bron: Emte blad

Marshmallow mannetje

Tussendoortje kinderen

Benodigdheden
Marshmallows
(Lange) prikkers
Chocholade
discodip, hagelslag, kleine smarties en/of andere versiersels

Bereiding
Prik de marshmallow op een stokje.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Doop de lolly in de chocolade en vervolgens in de discodip, hagelslag of kleine smarties.
Smullen maar!

Bron: Jumbo blad

Gevulde wraps met garnalen en mango

4 personen

Benodigdheden
4 el wokolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400 gr gemengde wokgroente naar keuze (NH: verse groente snijden is lekkerder)
300 gr spinazie, panklaar
250 gr roze garnalen (2 bakjes a 125 gr)
1 mango, geschild, in stukjes
zoete chilisaus
4 grote tortillawraps

Bereiding
Verhit de olie in een wok en fruit hier in de knoflook.
Voeg de wokgroenten toe en roerbak 2-3 minuten op een hogere stand.
Zet de warmtebron lager en voeg handje voor handje de spinazie toe.
Schep de garnalen en mango erbij en warm even goed door.
Voeg naar smaak zoete chilisaus toe.
Verwarm intussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel het garnalenmengsel erover en vouw dubbel.
Steek eventueel vast met een cocktailprikker.

Ook lekker als lunch.

Bron: Allerhande

Pastasalade met cervelaat, tomaat en sperziebonen

4 personen

Benodigdheden
250 gr fuesili
300 gr gebroken sperziebonen (NH: of sugarsnaps, lekkerder)
500 gr cherrytomaten
potje (330 gr) zoetzure augurken
200 gr cervelaatworst
4 el mayonaise
1 el grove mosterd
1 bakje basilicum

Bereiding
Kook de fuesili volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Kook de laatste 3 min de gebroken sperziebonen (NH: of sugarsnaps) mee.
Doe vervolgens de pasta en sugarsnaps in een vergiet, spoel onder koud stromend en laat uitlekken.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de augurken in blokjes.
Verwijder het vel van de cervelaatworst.
Snijd de worst in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van een halve cm.
Meng 4 el mayonaise, 1 el mosterd en 2 el vocht uit het potje augurken tot een dressing.
Snijd de blaadjes van 1 bakje basilicum (15 gr) fijn en voeg de helft toe.
Doe de pasta, sperziebonen, tomaat, augurk, cervelaat en dressing in een schaal en schep door elkaar.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Garneer met de rest van de basilicum.

Bron: Jumbo blad