4 personen
Benodigdheden
390 gr scharrelkipdijfilet
2 el milde olijfolie
300 gr orzo
2 gele paprika’s
1 courgette
15 gr platte peterselie
90 gr pesto alla Genovese
80 gr Grana Padano flakes
Bereiding
Snijd de kipdijfilets in repen en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min gaar.
Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm en raps de courgette grof.
Snijd de peterselie fijn.
Giet de orzo af en meng de pesto, paprika, courgette, peterselie en kip er door.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de kaasflakes.
Voeg voor meer smaak extra pesto toe of besmeer sneetjes ciabatta met de rest van de pesto.
Bron: Allerhande
Archive for 31 augustus 2024
Kabeljauw met tomaat uit de oven
4 personen
Benodigdheden
500 gr kabeljauwfilet
1 el citroensap
1 bakje boursin cuisine knoflook & fijne kruiden
3 tomaten, ontpit en in stukjes
2 el bieslook
75 gr geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Wrijf de kabeljauw in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal.
Strijk de boursin cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover.
Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.
Bak de visfilet in de oven in 20-25 min goudbruin en gaar.
Lekker met aardappelpuree.
Bron: okokorecepten.nl
Orzo salade met pesto
4 personen
Benodigdheden
300 gr orzo
1 komkommer
250 gr cherrytomaatjes
150 gr mini morzzarella
100 gr gegrilde paprika
40 gr rucola
100 gr pesto
snuf peper en zout
verse basilicum
Bereiding
Kook de orzo beetgaar.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden.
Schraap met een klein lepeltje een beetje van het vochtige deel eruit en snijd de rest in plakjes.
Giet de orzo af en spoel af met koud water.
Laat de orzo goed uitlekken en doe in een grote kom.
Roer de pesto erdoor en breng verder op smaak met een snufje peper en zout.
Doe dan ook de tomaatjes, paprika, komkommer, mozzarella, blaadjes basilicum en rucola er door.
Laat de orzo salade nog even een uurtje in de koelkast goed koud worden of serveer hem direct lauwwarm.
Bron: leukerecepten.nl
Appel-limoen cake
12 plakjes
Benodigdheden
200 gr ongezouten roomboter
200 gr fijne kristalsuiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
snuf zout
rasp van 2 limoenen
sap van 1 limoen
1 appel + 1 el bloem
Bereiding
Klop de boter en suiker romig.
Voeg de eieren een voor een toe, voeg de de volgende pas toe als de voorgaande volledig is opgenomen.
Voeg vervolgens zelfrijzend bakmeel, het zout, limoenrasp- en sap toe, mix tot de droge ingrediƫnten zijn opgenomen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Doe de appelblokjes in een schaaltje en voeg een eetlepel bloem toe.
Roer even door elkaar zodat alle stukjes appel bedekt zijn met een laagje bloem.
Dit voorkomt dat de stukjes appel straks naar beneden zakken.
Voeg de appelstukjes toe aan het beslag en spatel er gelijkmatig doorheen.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede (of ingevette en met bloem bestoven) bakvorm.
Bak de cake in 55-60 min op 170C gaar en goudbruin.
Laat de cake 10-15 minuten in de vorm afkoelen in de vorm afkoelen, stort hem daarna op een rooster om volledig af te laten koelen.
Bron: laurasbakery.nl