4 personen
Benodigdheden
400 g bospeen in kleine stukken
zout en peper
1 Jumbo Exclusief Volwaard Kip
olijfolie
1 kg krieltjes ongeschild
1 rasp van schil van sinaasappel
75 g boter gesmolten
2 eieren geklutst
1 bakje Jumbo Smaakmakers garneeramandelen
1 theelepel kaneel
sap van citroen
0,5 eetlepel bruine suiker
6 boterhammen vers wit broodkruim (NH: of paneermeel)
200 g cranberry’s grof gehakt
300 g gedroogde abrikozen
Bereiding
Maak eerst de vulling.
Wel hiervoor de abrikozen 20 minuten in warm water.
Voeg de cranberry’s, het citroensap en de suiker toe aan de abrikozen en breng aan de kook.
Laat 20 minuten heel zachtjes koken.
Giet af in een vergiet en vang het sap op.
Hak het mengsel grof en meng met het broodkruim, de amandelen, de kaneel, de sinaasappelschil, de boter en de eieren.
Breng op smaak met peper en zout.
Bind het geheel tot een stevige massa met wat van het opgevangen sap.
Verwarm nu de oven voor op 200°C.
Bestrooi de kip ruim met peper en zout, bestrijk met olijfolie en doe de vulling erin.
Leg de kip in een grote ovenschaal en schuif die in het midden van de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
Bak de kip met vulling in ongeveer 1,5 uur gaar.
Sprenkel nu wat olijfolie over de krieltjes en bospeen.
Bedek alle groenten met een laagje olie.
Leg een half uur voor het einde van de kooktijd de groenten vlak naast de kip in de oven.
In 30 minuten bakken deze mooi gaar en goudbruin.
Serveer met salade met blauwaderkaas en abrikozen (NH: niet nodig).
Bron: Jumbo