Archive for 4 mei 2020

Wortelwraps met gerookte kip en veldsla

lunch, 4 personen

Benodigdheden
4 worteltortilla’s (tip Neeltje: of gewone tortilla’s)
1 bakje guacamole 175 g (tip Neeltje: zelf guacamole maken (pureren) van avocado, rode ui en tomaat)
8 plakjes gerookte kipfilet (vleeswaren)
1 rode paprika
250 gele geroosterde paprika
1 zakje veldsla (75 g)

Bereiding
Bestrijk de wraps met de guacamole.
Verdeel de plakjes kipfilet erover.
Snijd de twee soorten paprika in repen en verdeel ze over de kipfilet.
Bestrooi met wat veldsla en rol ze op.
Leg ze naast elkaar in een passende lunchbox of verpak ze zo strak mogelijk in bakpapier.

Bron: Jumbo blad

Pizzakrans

borrelhapje of brunchgerecht voor 8 personen

Benodigdheden
1 rol pizzadeeg, 400 g uit de koeling
4 el salsa per pizza (blik a 425 g) (tip Neeltje: tomato frito gebruiken)
1 tl gedroogde oregano
60 g salami (vleeswaren)
1 zakje geraspte jong belegen kaas
kaas 30+ 150 g (tip Neeltje parrano rasp)
5 takjes basilicum
bakplaat

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 C.
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op de bakplaat.
Bestrijk met de salsa en bestrooi met oregano.
Leg de plakjes salami op het deeg en verdeel de kaas erover.
Rol het deeg op vanaf de lange kant.
Vorm een krans van de rol.
Snijd de krans om de 5 cm in, maar laat het deeg aan de binnenkant van de krans aan elkaar zitten.
Draai elk stukje deeg een kwartslag.
Bak de pizzakrans in 20 min in het midden van de voorverwarmde oven goudgeel en gaar.
Neem de pizzakrans uit de oven en leg met behulp van het bakpapier op een platte schaal.
Pluk de blaadjes van de basilicum en garneer er de pizzakrans mee.

Bron: Jumbo blad

Zoetzure noodles met varkensblokjes en oesterzwammen

4 personen

Benodigdheden:
1 pak Go-Tan organic egg noodles (250 g)
1/2 fles Go-Tan original wok sweet & sour (a 240 ml)
2 el zonnebloemolie
350 g varken wokblokjes (350 g)
1 rode paprika, in reepjes
2 wortels, in plakjes
1 bakje oesterzwammen (150 g), in reepjes
1 bakje tauge (125 g)
2 bosuitjes, in ringetjes

Bereiding:
Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een wokpan.
Voeg de olie toe en bak de varkensreepjes in 1-2 min al omscheppend bruin.
Schep de paprika en wortel er door en bak de groenten in 4-5 min beetgaar.
Voeg de oesterzwammen toe en bak nog 1 min.
Schenk de woksaus erbij en voeg ook de tauge toe en bak nog 1/2 min.
Verdeel de noodles over 4 kommen.
Schep de roerbak over de noodles en bestrooi met de bosui.

Bron: Jumbo blad

Pastinaakstamppot met paddenstoelen en bacon

4 personen

Benodigdheden:
1 kilo kruimige aardappelen
800 g pastinaak
1 el (olijf)olie
150 g baconreepjes (ik gebruik spekreepjes)
3 takjes tijm
400 g kastanjechampignons
125 g gesneden sjalotten
200 ml halfvolle melk
pureestamper

Bereiding:
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook water met eventueel zout in 20 min gaar.
Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik.
Kook de laatste 10 min met de aardappelen mee.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de baconreepjes op middelhoog vuur in 8 min krokant.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
Snijd de champignons in plakjes.
Zet het vuur laag. Voeg de tijm, champignons en sjalotten aan de bacon toe en laat op laag vuur in 8 min gaar worden.
Verwarm de melk. Giet de aardappelen en pastinaak af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper.
Serveer de stamppot met het champignonmengsel.

Bron: Allerhande

Courgettesoep

Aantal: 4 kommen

Ingrediƫnten:

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml groentebouillon
  • olijfolie, om in te bakken

Bereiding:

  1. Snipper de ui en pel de knoflook, fruit dit in een pan met olijfolie.
  2. Snijd de courgette in blokjes en doe dit bij de uien in de pan. Bak dit kort mee.
  3. Doe hierna de bouillon bij de pan, voeg toe tot de courgette bijna onder staat.
  4. Laat de courgette 15 minuten pruttelen. Pureer de soep hierna met een staafmixer of blender glad.

Mijn tip: Voor een meer gebonden soep kun je eventueel een aardappel toevoegen.

Bron: www.brendakookt.nl