4 personen
Benodigdheden
1 ui
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
300 gr kipgehakt naturel
800 gr polpa (Mutti)
75 gr parmezaanse kaas
400 gr spinazie
250 gr mascarpone
1 courgette
1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden
250 gr lasagne all’uovo (koelvers)
200 gr mozzarella
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak het kipgehakt met de ui 6 min op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook toe en bak 2 min mee.
Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 10 min op laag vuur zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
Verhit 1 el olie in een ruimte koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Haal uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
Druk met de achterkant van een pollepel het overtollige vocht eruit.
Meng de spinazie met de mascarpone en 20 gr parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de courgette in plakjes van 0,5 cm.
Verhit de rest van de olie en bak de courgette met de Italiaanse kruiden 5 min op middelhoog vuur.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een lepel kip-tomatensaus.
Verdeel achtereenvolgens een laagje lasagnebladen, tomatensaus, courgette, lasagnebladen en spinazie-mascarpone erover en herhaal dit.
Snijd de mozarella in plakjes en verdeel met de rest van de parmezaanse kaas erover.
Bak in 40-45 min gaar en laat 10 min rusten voor serveren.
Bron: ‘Boodschappen’ (Jumbo)
Archive for 23 september 2025
Rijssalade
4 personen
Benodigdheden
200 gr pandanrijst
150 gr doperwten
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
2 bosuien
312 gr mandarijnpartjes
3 el yoghurtmayonaise
1 tl kerriepoeder
3 takjes peterselie
Bereiding
Kook de rijst in een pan met water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Kook de doperwten de laatste 5 min met de rijst mee.
Laat afkoelen.
Maak de paprika, bleekselderij en bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes.
Laat de mandarijnpartjes uitlekken en vang het sap op.
Roer in een kom de yogonaise, 3 el mandarijnsap, kerriepoeder, peper en zout door elkaar.
Knip de peterselie erboven fijn.
Meng alle ingrediƫnten van de salade met elkaar.
Bron: Allerhande
Perzik kwarktaart
12-14 personen
Benodigdheden
200 gr biscuitjes
130 gr ongezouten roomboter
500 gr Franse kwark
500 ml slagroom
75 gr fijne kristalsuiker
8 blaadjes gelatine
1 blik (410 gr) perzik partjes op siroop
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
Bereiding
Maal/hak de biscuitjes fijn.
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de kruimels hier aan toe.
Roer goed door en stort in een ingevette en met bakpapier bekleden springvorm.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de bodem in de koelkast.
Leg de gelatineblaadjes in een schaal koud water en laat ze ongeveer 8 minuten weken.
Doe de kwark vast in een kom en klop in een tweede kom de slagroom met de suiker stijf.
Haal de perzikpartjes door een vergiet en vang de siroop op in een pannetje.
Houd zo’n 15 partjes apart en snijd de overige in kleine stukjes.
Verwarm de siroop op laag vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
Blijf roeren tot de blaadjes zijn gesmolten en haal van het vuur.
Laat iets afkoelen tot het niet meer heel heet is.
Voeg de siroop toe aan de kwark en roer er doorheen.
Hierna voeg je de slagroom toe en spatel je deze door de kwark.
Voeg als laatste de klein gesneden stukjes perzik toe en spatel ook door het beslag.
Giet het mengsel in de springvorm met koekbodem en strijk glad.
Duw de achtergehouden partjes in een cirkelvorm in de bovenkant, houdt nog 2 partjes over.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom met de vanillesuiker fijn en spuit hiermee toeven op je taart.
De laatste perzik partjes snijd je in kleine stukjes en verdeel je over de toeven slagroom.
Bron: Laurasbakery.nl
Couscous feta salade
4 personen
Benodigdheden
300 gr couscous
1 blokje groentebouillon
1 komkommer
200 gr feta
200 gr mango
250 gr geroosterde paprika
100 gr walnoten
1 scheutje olijfolie
1 el honing
1 bosje verse munt
Bereiding
Verhit een hoeveelheid water zoals aangegeven op de verpakking van de couscous in een pan en breng aan de kook.
Voeg het groentebouillonblokje toe en roer tot het is opgelost.
Haal de pan van het uur en voeg de couscous toe.
Roer even door en doe de deksel op de pan.
Laat dit 5 min staan, zodat de couscous het vocht goed opneemt.
Maak daarna de korrels los met een vork.
Snijd de komkommer in halve plakjes, de geroosterde paprika in repen en de mango in blokjes.
Snijd de verse munt fijn en snijd ook de feta in kleine blokjes.
Meng in een kommetje de honing met de olijfolie en voeg een snufje peper en zout toe.
Roer dit goed door, zodat het een dressing wordt en meng deze door de couscous salade met feta.
Schep nu de gesneden groenten, mango, munt en walnoten door de couscous en meng alles goed door elkaar.
Voeg als laatste de blokjes feta toe en roer voorzichtig om te voorkomen dat ze te veel verkruimelen.
Je kunt de couscous salade met feta lauwwarm serveren of eerst laten afkoelen in de koelkast en koud eten.
Bron: Leukerecepten.nl