4 personen
Benodigdheden
500 g spaghetti
190 g (1 blikje) makreel in zonnebloemolie
2 tenen knoflook, ongepeld
1 el kappertjes, uitgelekt
46 g (1 blikje) ansjovisfilets in olijfolie
20 g (1 bakje) peterselie
8 zwarte olijven, zonder pit
1 tl kaneel
400 g (1 blik) tomatenblokjes
1 tl suiker
3 trostomaten, in parten
olijfolie extra vierge
150 g (1 pakje) makreelfilet peper (NH: ik niet gedaan)
1 citroen, in parten
Bereiding
Kook de spaghetti.
Verhit de olie uit het blikje markeel op middelhoog vuur in een koekenpan.
Pers de knoflook erboven.
Voeg de kappertjes en ansjovis toe.
Snijd de petersielie fijn, doe de steeltjes erbij en houd de blaadjes apart.
Roerbak 2 min.
Verwijder het vel van de markeel uit blik en voeg de markreel en de olijven toe.
Maak de vis klein met een spatel en roer de kaneel, tomatenblokjes en suiker erdoor.
Laat 5 min koken op laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op.
Schep de spaghetti voorzichtig door de vissaus.
Meng 3/4 van de peterselieblaadjes, de tomaat en een beetje olie erdoor.
Verdun de saus eventueel met wat kookvocht.
Schep de spaghetti in een schaal en verdeel de makreelfilet peper in stukken erover.
Bestrooi met de rest van de peterselie.
Serveer met de parten citroen.
Bron: Allerhande