2 volwassenen, 1 peuter en 1 baby vanaf 9 maanden
Ingredienten
400 g winterpeen, in plakjes
1 zak zoutvrije aardappelschijfjes (450g) (NH: of zelf aardappelschrijfjes maken, dat is veel lekkerder!)
500g kabeljauwfilet
1 fles kookroom light (250 ml)
100 g gemalen kaas (zakje 175g)
1 prei, gewassen
1 el vloeibare braadboter
1 sinaasappel, geperst
1 ovenschaal, ingevet
2 eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180C.
Kook de wortelplakjes in ca 5-7 min beetgaar.
Bedek intussen de bodem van de kleine ovenschaaltjes met de voorgekookte aardappelschijfjes.
Giet de wortelplakjes af en leg op de aardappelschijfjes een laagje wortel en een stukje kabeljauw (ca 25 g per schaaltje).
2. Meng de kookroom met de gemalen kaas (houd 1 el room achter).
Giet een derde van dit mengsel over de kleine schaaltjes.
3. Breng de rest van het room-kaasmengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Leg in de grote ovenschaal een laag aardappel, daarop een laag wortel en daarop de kabeljauwfilet.
Giet hierover de rest van het room-kaasmengsel.
Zet alle ovenschalen ca 20 min in de oven.
De kleine schaaltjes zijn 5 min eerder gaar.
4. Snijd intussen de prei in 3 grove stukken van ca 10 cm en snijd deze stukken in repen.
Verhit 1 el braadboter in een pan en bak de preirepen 1 min.
Blus af met het sinaasappelsap en 1 el kookroom en stoof nog 10 min op laag vuur met de deksel op de pan.
Voor de baby: Volg stap 1 en 2. Prak de aardappelschijfjes, de wortel en de vis fijn.
Bron: Allerhande