Spinazie-tomaatstamppot
4 personen
Benodigdheden
1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
1 zakje zongedroogde tomaten (100 g, Saggi Ortagi)
3 el olijfolie
4 runderworstjes
450 g spinzaie (diepvries), ontdooid
50 ml melk
1 el azijn
Bereiding
Aardappels in 20 min gaarkoken.
Tomaten 5 min in heet water weken, dan in dunne reepjes snijden.
In braadpan 2 el olie verhitten en worstjes op matig vuur in 15 min gaar bakken.
Na 5 min tomaatreepjes toevoegen en meebakken.
Spinazie volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
Aardappels afgieten en met (warme) melk, 1 el olie en azijn tot grove puree stampen.
Spinazie en tomaatreepjes met bakvet van worstjes door de puree scheppen.
Stamppot met zout en peper op smaak brengen en met worstjes over vier borden verdelen.
Bron: Allerhande