Archive for 11 november 2022

Stroopwafel Monchou toetje

4 dessertglazen

Benodigdheden
200 gr monchou
250 ml verse slagroom
2 el fijne kristalsuiker
3 grote stroopwafels, fijngehakt
karamelsaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar

Bereiding
Klop in een ruime kom de slagroom met de helft van de suiker stijf.
Klop in een andere kom de monchou met de overige suiker zacht en romig.
Roer de slagroom en monchou door elkaar tot ze goed zijn gemengd.
Indien gewenst kun je de monchouroom nu in een spuitzak doen om de room netjes in de glaasjes te spuiten.
Bewaar zolang in de koelkast.
Verdeel om en om laagjes monchouroom, stroopwafel en karamel in de glaasjes.
Herhaal tot alle ingrediƫnten op zijn. Eindig met wat stroopwafelkruimels en karamelsaus.

Bron: Keukenliefde.nl

Quiche met kip & groente

4 personen

Benodigdheden
1 ui
250 gr kastanjechampignons
300 gr geschilde bospeen
125 gr magere spekreepjes
350 gr kipdijfilet
1 tl gerookt paprikapoeder
225 gr diepvries tuinerwten
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
4 middelgrote eieren
90 gr Grana Padano kaasflakes
15 gr verse peterselie

Bereiding

Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten.
Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakken van een 1/2 cm.
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min uit.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder.
Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min mee.
Schep regelmatig om.
Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min mee.
Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min mee.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200C.
Laat de plakjes hartige- taartdeeg ontdooien.
Klop de eieren los met de kaas en meng door het kipmengsel.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes hartige-taartdeeg.
Schenk het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in ca 40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min staan.
Snijd de peterselie fijn en garneer de quiche ermee.

Bron: Allerhande

Vegetarische wraps

2 personen

Benodigdheden
6 middelgrote wraps
1 ui
2 tenen knoflook
1 klein blikje kidneybonen
125 gr champignons
2 tomaten
1 paprika
1 klein blikje mais
1 tl komijn
1 tl cayennepeper
peper en zout
handje ijsbergsla
125 ml zure room

Bereiding

Snipper de ui.
Snijd de paprika in blokjes.
Bak de paprika en ui in een pan.
Voeg de champignons toe.
Breng het mengsel op smaak met komijn, cayennepeper, peper en zout.
Giet de mais en kidneybonen af en voeg toe aan het groentenmengsel.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met het waterige gedeelte toe aan de pan.
Laat het mengsel 10 min pruttelen.
Verwarm de wraps en verdeel wat ijsbergsla erover en schep wat van het groentenmengsel er op en vouw dicht.
Serveer met de zure room.

Bron: Leukerecepten.nl