4 personen
Benodigdheden
1,5 kg kruimige aardappelen
1 pakje snijbonen (300 g, diepvries)
1 el olijfolie
1 duopak magere spekreepjes (250 g)
1 el honing
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
2 stronken witlof, in ringen
pureestamper
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook ze in weinig water met zout in 20 min gaar.
Kook ondertussen de snijbonen in weinig water met zout in 4 min beetgaar.
Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min.
Roer de honing en 2 el water erdoor.
Stamp de aardappelen met de creme fraiche.
Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot.
Maak een kuiltje en schenk hier de honingjus in.
Bron: Allerhande